Empat Dihempap Pokok Ketika Hujan Lebat Di Alor Setar - Semasa | mStar

Empat Dihempap Pokok Ketika Hujan Lebat Di Alor Setar

Warga Myanmar yang menunggang motosikal cedera dihempap pokok Angsana yang tumbang ketika hujan lebat tengah hari Sabtu.

ALOR SETAR: Empat orang dihempap pokok, dua daripadanya cedera ringan, manakala dua lagi tidak mengalami sebarang kecederaan dalam dua kejadian berasingan semasa hujan ribut di sekitar sini tengah hari Sabtu.

Kejadian kira-kira 1 tengah hari itu turut membabitkan dua lelaki Myanmar yang menunggang motosikal setelah pulang dari membeli barang di kedai berhampiran di Taman Rakyat, Mergong.

Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah, Penguasa Bomba Nur Hafizah Mohammad Lukman berkata penunggang motosikal itu cedera ringan dan dibawa ke Hospital Sultanah Bahiyah, manakala pemboncengnya tidak mengalami sebarang kecederaan.

Sementara itu seorang lelaki berumur 30-an dan seorang kanak-kanak perempuan berumur tujuh tahun turut mengalami nasib yang sama di Lebuhraya Darulaman, Simpang Kuala kira-kira 1.20 tengah hari.

Lelaki tersebut tidak mengalami kecederaan manakala kanak-kanak itu mengalami kecederaan di muka dan mulut dan dihantar ke hospital.-- Bernama


Taman Rakyat , Mergong , bomba

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel