Isu Gambar Palsu Tidak Jejas Sokongan - Mohd Azam

Mohd Azam Abdul Samat
 Mohd Azam Abdul Samat
Mohd Azam Abdul Samat

YAN: Calon PAS, Mohd Azam Abdul Samat berkata isu penggunaan gambar palsu dalam risalah profile miliknya tidak menjejaskan kerancakkan kempen jentera parti itu menjelang pilihan raya kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Limau 4 November depan.

Mengakui tidak mengetahui mengenai penggunaan gambar tersebut sebelum dicetak, Mohd Azam bagaimanapun berkata maklumat lain mengenai latar belakangnya seperti yang terkandung dalam risalah itu adalah benar.

"Sebenarnya kita minta pereka grafik yang sediakan profile tersebut. Saya hanya memberikan maklumat yang berkaitan dengan diri saya.

"Apa yang penting ialah maklumat mengenai biodata diri saya iaitu berkaitan pendidikan serta keluarga adalah benar," katanya ketika ditemui di markas induk PAS PRK Sungai Limau di sini, Selasa.

Beliau mengulas mengenai penyebaran risalah kempen PAS yang memaparkan gambar kononnya beliau bertemu Allahyarham Tan Sri Azizan Abdul Razak, di pejabatnya ketika Azizan menjadi Menteri Besar Kedah.

Menurut sebuah akhbar harian pada Isnin, gambar itu sebenarnya gambar kunjungan mesra dua pemberita kanannya ke atas Allahyarham Azizan pada 25 Mei 2011.

Akhbar itu mendakwa gambar itu telah diubah suai menerusi teknik superimpose bagi menampal wajah Mohd Azam pada wajah seorang daripada pemberita kanannya itu.

Sementara itu mengulas mengenai perkembangan kempennya yang memasuki hari ke tujuh, Mohd Azam berkata beliau berharap sokongan yang diberikan terhadapnya dapat diterjemahkan dalam bentuk undi.

"Kita akan cuba sedaya mungkin untuk meneruskan lagi agenda mendekati pengundi, mendekatkan diri dengan mereka.

"Insya-Allah sepanjang kita turun ini, pengundi memberi respon yang baik. Kita harap respon yang baik ini akan berterusan sehingga mereka mengundi PAS nanti," katanya.

Artikel Sebelum

Klik

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain