Penjawat Awam Diingatkan Tidak Curi Masa Bekerja Layari Laman Sosial - Semasa | mStar

Penjawat Awam Diingatkan Tidak Curi Masa Bekerja Layari Laman Sosial

KANGAR: Menteri Besar Perlis Azlan Man pada Isnin mengingatkan penjawat awam di negeri itu agar tidak terlalu leka melayari laman sosial ketika bertugas sehingga mengabaikan tanggungjawab.

Katanya perbuatan itu bukan sahaja tidak amanah tetapi juga menjejaskan kualiti sistem penyampaian kerajaan negeri. Malah ada juga pihak-pihak tertentu menyalah guna laman sosial untuk menyebarkan fitnah dan ini menimbulkan keresahan awam, katanya ketika berucap pada perhimpunan bulanan anggota perkhidmatan awam persekutuan dan negeri, di sini. Katanya beliau sendiri pernah menjadi mangsa fitnah menerusi laman sosial yang dilakukan pihak tidak bertanggungjawab. "Saya terpaksa menggunakan masa untuk menjelaskan isu sebenar mengenai perkara yang telah disebarkan (secara tidak tepat)," katanya.

Azlan juga mengingatkan ketua-ketua jabatan supaya merancang lebih awal kegiatan yang mahu dilaksana tahun depan supaya mereka mempunyai peruntukan mencukupi.

Ini kerana katanya, berdasarkan tinjauan beliau ke beberapa tempat di Perlis mendapati ada kerja yang tidak dilaksana dengan sempurna atas alasan tidak cukup peruntukan.

"Setiap jabatan dan agensi akan dibekalkan dengan peruntukan yang cukup jika mereka membuat perancangan awal dan dikemukakan," katanya. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Pengusaha Resort Mati Ditembak

Artikel Berkaitan

Artikel Lain