Dua Acara 'Flash Mob' Sebelum Perhimpunan Black 505 - Semasa | mStar

Dua Acara 'Flash Mob' Sebelum Perhimpunan Black 505

PETALING JAYA: Penganjur Perhimpunan Black 505 akan mengadakan dua acara 'Flash Mob' di Kuala Lumpur, kata Ketua Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Badrul Hisham Shaharin.

Beliau berkata 'Flash Mob' yang pertama akan diadakan di Jalan Tuanku Abdul Rahman berhampiran pusat beli-belah Sogo pada pukul 2 petang, Sabtu, manakala yang seterusnya akan diadakan di Jalan Tun Perak pada pukul 6 petang, Rabu.

"Flash Mob pertama adalah pembuka tirai kepada acara utama pada 22 Jun dan kami menjangka ia berlarutan sehingga kira-kira pukul 5 petang.

"Kami juga akan mengadakan 'countdown' (Perhimpunan Black 505) di Kuala Lumpur dan Dewan Perhimpunan Cina Selangor pada 21 Jun," katanya, Jumaat.

Beliau berkata, peserta akan berkumpul di beberapa tempat dan pelbagai risalah akan diedarkan kepada orang ramai.

"Acara ini akan berlangsung dengan aman," katanya.

Badrul Hisham berkata, aktiviti-aktiviti ini bertujuan untuk memastikan mobilisasi terbesar untuk orang ramai menyertai Perhimpunan Black 505 bagi membantah keputusan pilihan raya umum ke-13.

Antara aktiviti-aktiviti lain yang dirancang adalah perbahasan di Ipoh, Perak pada Isnin, Sungai Besar, Selangor pada Selasa dan Temerloh, Pahang, pada Khamis.

Timbalan Ketua Polis Kuala lumpur Datuk Mohmad Salleh berkata, polis akan berada dalam keadaan bersedia dan berjaga-jaga pada Sabtu dan Rabu untuk memastikan keselamatan dan keselamatan orang awam dikekalkan.

Dilaporkan pihak pembangkang akan meneruskan Perhimpunan Black 505 di Padang Merbok, Kuala Lumpur pada 22 Jun walaupun ia tidak mendapat kebenaran daripada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Pengarah strategik PKR Rafizi Ramli berkata, Pakatan Rakyat tetap akan mengadakan perhimpunan di Padang Merbok walaupun DBKL mahu mereka mengadakannya di dalam stadium.

DBKL telah mencadangkan Stadium Merdeka dan Stadium Titiwangsa sebagai tempat alternatif.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Artikel Lain