Pengarang

Perhatian! KWSP Jalan Raja Laut KL ditutup sementara selepas dikunjungi ahli positif Covid-19

PEJABAT KWSP di Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur ditutup sementara berikutan Covid-19.

Penduduk kampung persoal Jabatan Perhutanan Kedah, kawasan ladang tiba-tiba jadi hutan simpan

LEBIH 500 keluarga di Mukim Tekai Kiri, Kedah, tertanya-tanya bagaimana kawasan ladang yang diusahakan selama lebih 60 tahun boleh diwartakan sebagai hutan simpan.

Kedai makan boleh buka waktu tarawih - Mohd Amar

KEDAI makan di Kelantan bebas untuk beroperasi semasa solat sunat tarawih, memandangkan arahan kerajaan negeri kepada gerai makanan untuk menghentikan sementara operasi malam masih belum dikuatkuasakan, kata Timbalan Menteri Besar, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah.

“Beli Mercedes-Benz sebab keperluan, bukan bermewah-mewah” – Mohd Amar

KOTA BHARU: Kerajaan Kelantan menjelaskan bahawa pembelian kenderaan Mercedes-Benz untuk kegunaan setiausaha kerajaan negeri merupakan keputusan yang lebih menjimatkan.

PRK Sg Kandis: Sah! PAS tak sokong PH

KOTA BHARU: PAS berpegang dengan keputusannya untuk tidak menyokong Pakatan Harapan (PH) pada pilihan raya kecil (PRK) Sungai Kandis, kata Setiausaha Agung parti, Datuk Takiyuddin Hassan.

Empat pilihan untuk Umno - Nik Abduh

KOTA BHARU: Pintu PAS masih terbuka luas untuk anggota Umno, kata ahli jawatankuasa pusat parti, Nik Mohamad Abduh Nik Aziz.

Husam, Wan Rahim kena gam

KOTA BHARU: Pengerusi Pakatan Harapan (PH) Kelantan Husam Musa dan Pengerusi Amanah Kelantan Wan Abdul Rahim Abdullah dilarang memasuki ke semua bangunan dan pejabat Kerajaan Kelantan.

Ibu mahu Nik Omar tewas?

KOTA BARU: Seorang ibu terpaksa campur tangan dalam perbalahan politik membabitkan dua anak lelakinya.

Dua anak Nik Aziz bertanding, tapi lain-lain parti

KOTA BHARU: Dua anak bekas Mursyidul Am PAS, Allahyarham Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat akan bertanding dalam parti yang berbeza pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14).

SPRM Belum Bekukan Aset Isa Samad

KOTA BHARU: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) belum membuat sebarang keputusan  untuk membeku aset bekas pengerusi Felda, Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad.