Pembangkang Hanya Pandai Berbohong -TPM

PAGOH: Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, pembangkang hanya tahu menggunakan pendekatan populis untuk menarik sokongan pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) sedangkan mereka sebenarnya hanya berbohong kepada rakyat.

Timbalan Perdana Menteri berkata, negara kita sudah berada dalam keadaan amat bagus dengan wujudnya banyak peluang pekerjaan, rakyat memiliki pendapatan tinggi serta pembangunan yang banyak.

Namun kata beliau, pembangkang memberi janji bahawa jika rakyat menyokong, mereka akan memberikan lebih lagi.

"Saya diminta mengkaji manifesto pembangkang dan hasil kajian mendapati negara akan mengalami defisit hingga 11 paratus jika mereka laksanakan manifesto itu.

"Kita sebaliknya berusaha supaya jangan jadi bankrap selepas lebih 55 tahun memerintah," katanya ketika berucap melancarkan jentera Barisan Nasional (BN) Pagoh sempena Himpunan Jentera BN Pagoh, di sini, Khamis.

Hadir sama isteri beliau, Puan Sri Noorainee Abdul Rahman dan Pengarah Jentera Pilihan Raya Parlimen Pagoh, Datuk Tahir Taat.

Muhyiddin melabelkan pembangkang sebagai tidak ada kerja lain dengan siang malam hanya memikirkan untuk menakluk Putrajaya dan menjadi perdana menteri.

"Mereka ini gila kuasa, berpakat sesama sendiri macam sebulu tapi sebenarnya banyak bulu, tidur sebantal tapi mimpi lain-lain, ada yang nak naik roket ke bulan.

"Yang ada hanya agenda pemimpin mereka. Manifesto mereka hanya 15 peratus betul, mereka kata bukan janji dan tak perlu tunaikan, apa rakyat nak mereka janji bagi, mereka hanya populis dan berbohong pada rakyat," katanya.

Semua itu kata beliau, menunjukkan pembangkang tidak bertanggungjawab dan mereka tiada pengalaman seperti kerajaan BN.

Artikel Lain