Sidang Dewan Negara Ditangguh, Lulus 8 RUU - Semasa | mStar

Sidang Dewan Negara Ditangguh, Lulus 8 RUU

KUALA LUMPUR: Dewan Negara yang bersidang selama enam hari sejak 9 Julai lepas ditangguhkan ke suatu tarikh yang akan ditetapkan kemudian.

Sepanjang persidangan berlangsung sebanyak lapan rang undang-undang diluluskan iaitu Rang Undang-Undang Profesion Undang-Undang (Pindaan) 2012, Rang Undang-Undang Perbekalan Tambahan (2012) 2012, Rang Undang-Undang Pelindung (Pindaan) 2012 dan Rang Undang-Undang Perubatan (Pindaan) 2012.

Turut diluluskan ialah Rang Undang-Undang Kualiti Alam Sekeliling (Pindaan) 2012, Rang Undang-Undang Umur Persaraan Minimum 2012, Rang Undang-Undang Pengangkutan Jalan (Pindaan) 2012 dan Rang Undang-Undang Francais (Pindaan) 2012.

Persidangan kali ini juga menyaksikan pelantikan seorang Senator baru iaitu Timbalan Pengerusi Tetap Dewan Muslimat PAS Kelantan, Khairiah Mohamed yang menggantikan Mumtaz Mohd Nawi yang tamat tempoh perkhidmatan. BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Subsidi untuk rakyat hidup selesa, ketahui fakta penting mengenai inisiatif ini

KOS sara hidup semakin meningkat dan kerajaan prihatin untuk mengurangkan beban rakyat.

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

WKB 2030 fokus 9 kumpulan terpinggir, ketahui siapa mereka

PENGURUSAN polariti dalam WKB 2030 mengenal pasti sembilan kumpulan sasaran sebagai golongan terpinggir.

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

Artikel Lain