Najib Yakin Perlis Kekal Jadi 'Bumi' BN - Semasa | mStar

Najib Yakin Perlis Kekal Jadi 'Bumi' BN

KANGAR: Datuk Seri Najib Tun Razak berkata beliau yakin Perlis akan kekal menjadi kubu kuat Barisan Nasional jika pemimpin BN di negeri itu berjaya mengekalkan suasana yang harmoni dan perpaduan dalam kalangan mereka.

"Perlis sejak dulu lagi adalah 'bumi' BN dan akan kekal sebagai 'bumi' BN," kata Perdana Menteri pada Majlis Mesra Rakyat 1Malaysia di Dewan Simpang Empat di sini, Jumaat.

Ia diadakan sempena lawatan sehari beliau ke Perlis.

Najib, yang juga Pengerusi BN, berkata hubungan baik dan kemesraan antara tiga pemimpin utama di Perlis iaitu Menteri Besar Datuk Seri Dr Md Isa Sabu dan dua bekas Menteri Besar Datuk Seri Shahidan Kassim dan Tan Sri Dr Abdul Hamid Pawanteh juga memberi satu gambaran yang sangat baik.

"Berdasarkan suasana dan kemesraan tiga orang pemimpin ini, saya percaya tidak ada sebab kenapa kita tidak boleh pertahankan Perlis," katanya.

Najib berkata beliau sangat berbangga dengan sambutan rakyat Perlis yang hangat dan meriah terhadap lawatannya serta isteri Datin Seri Rosmah Mansor.

Beliau berkata orang ramai yang bertemu dengannya hari ini mengucapkan terima kasih kepada kerajaan dan ia menunjukkan bahawa bantuan kerajaan terutama Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang dijanjikan sudah sampai ke peringkat akar umbi.

Pada majlis itu, Najib mengumumkan peruntukan RM4 juta sebagai ganti rugi kepada petani di Perlis berikutan serangan padi angin yang merosakkan tanaman mereka. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

NFCorp Tidak Seleweng Dana RM250 Juta

Artikel Berkaitan

default image

Pekebun Nepal Bebas Tuduhan Bunuh

Klik

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

default image

Perahu naga bakal 'membelah' Tasik Putrajaya, 90 pasukan korporat berentap rebut gelaran juara!

SEMUA peserta nampaknya tidak sabar untuk menyahut cabaran bagi merebut gelaran juara perlumbaan perahu naga di Tasik Putrajaya.

default image

Penggunaan air di Malaysia lebih tinggi daripada negara jiran? Jom kita jimat air!

ADAKAH penggunaan air kita setiap hari ke arah penjimatan atau pembaziran?

Artikel Lain