DUN Perak bersidang 7 Mei

IPOH: Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak akan bersidang pada 7 Mei ini, kata Setiausahanya Abdullah Antong Sabri hari ini.

Abdullah turut mengesahkan bahawa beliau telah mengeluarkan notis untuk bersidang pada tarikh itu kepada semua anggota DUN mulai hari ini.

"Itu (mengeluarkan notis) adalah tugas saya dan ia dijalankan mengikut peraturan-peraturan yang ada," katanya ketika dihubungi Bernama di sini.

Beliau juga berkata pihaknya telah mendapat perkenan Sultan Perak Sultan Azlan Shah berhubung persidangan DUN itu semalam dan baginda berkenan menandatangani surat pengisytiharan berhubung persidangan itu.

Kali terakhir DUN Perak bersidang adalah pada 13 November 2008 dan sekiranya dewan berkenaan tidak bersidang dalam tempoh enam bulan dari tarikh akhir itu, maka DUN Perak akan bubar secara automatik dan pilihan raya bagi DUN perlu diadakan.

Exco Kanan kerajaan negeri Hamidah Osman, yang juga merupakan ADUN Sungai Rapat, ketika dihubungi mengesahkan menerima notis untuk bersidang hari ini.

"Saya akan hadir kerana ia dibuat mengikut peraturan dan telah mendapat perkenan daripada Sultan Perak," katanya.

Datuk Ramly Zahari, yang merupakan seorang lagi Exco kerajaan negeri dan ADUN Manong, juga mengesahkan menerima notis berkenaan pada tengah hari ini.

"Ya, saya terima notis yang ditandatangani oleh Setiausaha Dewan tengah hari tadi. Jadi 7 Mei ini kita akan bersidang sehingga ke tarikh yang akan dimaklumkan kemudian," katanya ketika dihubungi.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Artikel Lain