Manifesto palsu Najib puas hati terima permohonan maaf - Semasa | mStar

Manifesto palsu Najib puas hati terima permohonan maaf

KUALA LUMPUR: Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak menyatakan beliau menerima permohonan maaf yang dikeluarkan oleh pihak editor laman berita Malaysiakini berhubung berita 'manifesto' yang menyokong penawaran bagi jawatan Presiden Umno.

"Saya menerima permohonan maaf tersebut, keduanya saya ingin nyatakan wartawan yang meletak jawatan berhubung artikel itu menunjukkan nilai profesionalisme yang tinggi kerana bersikap bertanggungjawab atas cerita yang tidak benar itu," katanya dalam sidang media di Parlimen hari ini.

Wong Choon Mei, wartawan Malaysikini yang menulis laporan palsu mengenai 'manifesto' Najib, meletak jawatan semalam sebagai memikul tanggungjawab berhubung kesalahan yang dilakukannya.

Bagaimanapun Najib masih mempersoalkan dalang sebenar yang bertanggungjawab mengenai perkara ini.

"Persoalannya pihak yang sebenarnya bersalah keluarkan cerita ini masih bersembunyi dan kita tak tahu siapa yang bertanggungjawab," katanya.

Malaysiakini telah menyiarkan email yang kononnya dihantar 'kumpulan yang menyokong Najib' mengandungi 'manifesto' yang kononnya dikaitkan dengan Najib.

Ditanya pandangannya mengenai perkara ini yang dilihat seolah-olah tindakan terancang oleh pihak-pihak tertentu untuk memburukkannya, Najib berkata beliau menerimanya dengan terbuka.

"Tak apalah, mungkin sehingga bulan Mac ini saya kena hadapi macam-macam," katanya sambil menyatakan sudah pasti tidak ada pihak yang ingin menghadapi perkara seumpama itu.

Bagaimanapun Najib berpuas hati dengan permohonan maaf dan sikap bertanggungjawab wartawan tersebut mengenai perkara ini.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Percutian travel tren janjikan servis 'awesome' dan 1,001 pengalaman menakjubkan!

TRAVEL serata dunia lebih pantas dengan menggunakan kapal terbang tetapi amat menyeronokan jika tren menjadi pilihan.

Artikel Lain

Bapa Wan Azizah meninggal dunia