Alami Percutian Keluarga Bertaraf Antarabangsa Di Sunway Lagoon - Rencana | mStar

Alami Percutian Keluarga Bertaraf Antarabangsa Di Sunway Lagoon

Taman tema terulung Sunway Lagoon menjanjikan kelainan buat seisi keluarga.

PETALING JAYA: Tanpa perlu ke luar negara menempah tiket penerbangan dengan tambang lebih mahal mahupun berhadapan masalah tempahan penuh, orang ramai masih boleh merasai percutian bertaraf antarabangsa pada musim cuti persekolahan di dalam negara.

Taman tema terulung, Sunway Lagoon menghimpunkan pelbagai jenis hiburan terutama taman tema airnya yang begitu popular di negara ini.

Bersempena dengan kempen “Waves of Fun”, Sunway Lagoon menjanjikan peluang terbaik buat seisi keluarga meluangkan masa bersama.

Sunway Lagoon terbahagi kepada lima taman – Taman Air, Taman Hiburan, Taman Hidupan Liar, Taman Ekstrem dan Taman tema ‘Scream’.

Antara aktiviti meluncur di Sunway Lagoon.

Taman Air terdiri daripada ‘Waters of Africa’ dan ‘Surf Beach’. Tanpa perlu memandu jauh ke pantai, orang ramai boleh merasai pengalaman di pantai buatan manusia.

Dengan ombak setinggi lapan kaki, pantai ini juga sesuai dijadikan untuk aktiviti meluncur lain daripada lain kerana ia dibuat di dalam bandar. 

Mewarnai Sunway Lagoon dengan kehijauan, Taman Hidupan Liar antara tarikan yang menjadi tumpuan pengunjung bagi pencinta hidupan dan alam semulajadi.

Menariknya di taman ini, ia menempatkan pasangan singa putih yang diberi nama Zola dan Zuri. Sunway Lagoon turut menganjurkan pertunjukan pelbagai hidupan liar di ‘Wildlife Theatre’.

Bagi mereka yang menggemarkan hiburan yang mendebarkan, Sunway Lagoon menyedarikan Lynton V. Harris Scream Park.

Taman hidupan liar untuk pencinta hidupan dan alam semulajadi.

Pengurus Besar Sunway Lagoon, Sean Choo berkata, rakyat Malaysia tidak perlu berjalan jauh untuk mencari hiburan dan keriangan berkualiti untuk seisi keluarga.

“Seiring dengan inisiatif Cuti-Cuti Malaysia, kami menyediakan pelbagai aktiviti baharu dan promosi menarik bagi menggalakkan rakyat Malaysia untuk merasai pengalaman yang menyeronokkan,” kata Choo. 

Sehubungan itu Sean berkata, sempena cuti sekolah ini, pengunjung berpeluang menikmati diskaun 30 peratus daripada kadar kemasukan biasa menerusi dua pakej secara dalam talian – Keluarga dan 4 To Go.

Pakej Keluarga dengan dua dewasa dan dua kanak-kanak ditawarkan pada hanya RM378 berserta baucar belian RM10 dan baucar makanan.

Bagi pakej 4 To Go, ia meliputi empat tiket dewasa dengan kadar RM420 yang turut disertakan bersama baucar belian bernilai RM20.

Permainan air terbesar di dunia, Vuvuzela antara tarikan utama di Sunway Lagoon.

Kedua-dua pakej yang ditawarkan dari 21 November 2015 sehingga 3 Januari 2016 hanya untuk pembelian secara dalam talian di laman web Sunway Lagoon dengan maksimum dua pakej untuk setiap transaksi.

Sunway Lagoon yang terletak di Bandar Sunway, Selangor dibuka setiap hari dari pukul 10 pagi sehingga 6 petang. 

Sebarang maklumat lanjut, boleh hubungi 03-56390000 atau layari laman web Sunway Lagoon di www.sunwaylagoon.com atau halaman Facebook www.facebook.com/SunwayLagoonMalaysia.

Sunway Lagoon

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain