suria

Syarikat kendali ‘penerbangan misteri’, hanya pilot tahu destinasi... Penumpang diberitahu ke mana selepas 2 jam berlepas

Penumpang akan menaiki penerbangan ke destinasi tidak diketahui. -Gambar hiasan

BUKAN mudah untuk mencari pengalaman perjalanan yang setanding dengan keseronokan dan perasaan seperti yang pernah dirasai sewaktu kecil.

Mungkin itulah sebabnya dalam masa kurang sehari, lebih 6,000 individu mencuba nasib dengan mendaftar untuk peluang menaiki penerbangan ke destinasi yang tidak diketahui.

Walaupun selepas berlepas, mereka masih tidak mengetahui ke mana mereka pergi, melainkan juruterbang.

"Mereka menyuruh saya 'sertai ke destinasi tidak diketahui'," kata Louise Hörnberg, pengembara yang bersemangat dalam perjalanan itu, dari SAS (Scandinavian Airlines) yang ternyata lebih daripada sekadar penerbangan.

Pengalaman itu diteruskan dengan penginapan bermalam dan beberapa aktiviti yang tidak dapat dilupakan.

Bagi pengembaraan 'Destinasi Tidak Diketahui' ini, SAS menawarkan ahli program kesetiaan 'EuroBonus' yang menyertai program kesetiaan percuma mendapatkan perjalanan untuk 30,000 mata.

Penumpang tahu bila mereka pergi, tetapi tidak tahu ke mana.

Mereka yang mendapat tempat dalam penerbangan berpeluang menambah penginapan hotel pada kadar yang dirundingkan khas, dan tiba untuk mengetahui bahawa syarikat penerbangan itu mempunyai banyak kejutan dalam kedai, dengan seluruh percutian mereka dijaga.

Penerbangan Destinasi Tidak Diketahui, yang berlepas dari Copenhagen pada 5 April lalu, tidak mempunyai destinasi yang ditetapkan walaupun dua jam selepas berlepas.

Dengan hanya 30,000 mata untuk perjalanan pergi balik, ia mungkin merupakan perjanjian mata tahun ini.

Pada hari penerbangan, penumpang dan anak kapal selain juruterbang tidak tahu ke mana mereka pergi.

Bercakap secara eksklusif, Ketua Pegawai Eksekutif SAS Anko van der Werff berkata, menjadi jelas bahawa 'kejutan, misteri dan kegembiraan' sebenarnya adalah permainan itu.

Semua pas penerbangan ditandakan dengan XXX, bukannya kod biasa untuk destinasi.

"Hidupkan, jadi inovatif dan melangkaui sempadan," mesej van der Werff kepada SAS dan pelanggannya. - Mail Online

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di WhatsApp, Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

Artikel Lain