suria

Tekup anak 5 tahun disyaki Covid-19 dengan bantal hingga mati, pemain bola sepak dakwa lakukannya sebab benci

Kasim yang berusia lima tahun dimasukkan ke hospital kerana disyaki Covid-19. Foto Mirror

SEORANG pemain bola sepak didakwa mengaku membunuh anaknya kerana menyangka kanak-kanak itu tidak menyayanginya, kata polis.

Cevher Toktas, yang bermain untuk Liga Super Turki antara 2007 dan 2009, memberitahu para pegawai bahawa dia melemaskan anak lelakinya yang berusia lima tahun, Kasim dengan bantal.

Pemain berusia 32 tahun itu membawa anaknya ke Hospital Kanak-kanak Dortcelik di bandar Bursa pada 23 April lalu berikutan kanak-kanak itu mengalami kesukaran bernafas dan demam tinggi.

Dikhuatiri menghidap Covid-19, dua beranak itu ditempatkan untuk kuarantin oleh pihak hospital.

Toktas kemudian memberitahu Kasim semakin sukar untuk bernafas sehingga dibawa ke unit rawatan rapi (ICU), sebelum disahkan meninggal dunia.

Pada awalnya, kematian kanak-kanak itu diletakkan sebagai Covid-19.

Menurut laporan agensi berita Demiroren, selepas 11 hari selepas kematian Kasim, Toktas tampil ke balai polis dan memberi pengakuan bahawa dia telah menekup anaknya dengan bantal.

Menerusi satu kenyataan rasmi oleh Toktas, yang disediakan oleh Pejabat Pendakwa Bursa: "Saya menekup anak saya yang sedang baring meniarap dengan bantal. Saya tekup menggunakan bantal itu selama 15 minit, tanpa mengangkatnya.

"Anak saya bergelut ketika itu. Selepas dia tak bergerak, saya angkat bantal.

"Kemudian saya jerit kepada doktor untuk membantu membuat pemeriksaan," katanya.

“Saya tidak pernah sayang anak saya setelah dia dilahirkan. Saya tidak tahu mengapa saya tak sayang dia.

"Satu-satunya sebab mengapa saya membunuhnya pada hari itu adalah kerana saya tidak membencinya. Saya tidak mempunyai masalah mental," tambahnya.

Pemain pertahanan, yang baru-baru ini bermain untuk pasukan amatur Bursa Yildirim Sport, menafikan bahawa dia mempunyai masalah kesihatan mental.

Pihak berkuasa dilaporkan mahu menggali semula kubur Kasim untuk bedah siasat. - Mirror

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!

Cevher Toktas, pemain bola, Turki, Kasim,

Artikel Lain