suria

Meghan sebak bicara sebagai ibu, akui tak OK

Dokumentari mengenai Meghan akan disiarkan di saluran ITV di United Kingdom pada hujung minggu ini. Foto ITV

DALAM keadaan penuh emosi, Meghan Markle menahan sebak apabila mengaku dirinya "tidak OK", menerusi satu wawancara mengenai tekanan berhubung tanggungjawabnya sebagai seorang ibu dalam keluarga diraja.

Bercakap dalam satu klip previu untuk di sebalik tabir dokumentari Harry & Meghan: An African Journey, Duchess of Sussex itu memberitahu tahun sebelum ini amat mencabar baginya.

Program tersebut akan menyaksikan Meghan, suaminya, Putera Harry dan anak lelaki pasangan diraja itu, Archie dalam lawatan diraja ke Afrika selama 10 hari.

Program itu juga menjanjikan banyak penjelasan untuk dipaparkan.

Dalam satu wawancara bersama Tom Bradby dari ITV, Meghan ditanya mengenai tekanan hidup yang sebenar menjadi tumpuan dan memberi kesan pada dirinya.

Dia menjawab: "Lihat, mana-mana wanita terutamanya ketika mereka sedang hamil, anda sangat lemah dan menjadi sangat mencabar, dan anda tahu apabila anda mempunyai bayi yang baru lahir.

"Dan terutamanya sebagai seorang wanita, banyak sekali. Jadi anda menambah ini paling atas dan cuba menjadi ibu baharu atau cuba menjadi pengantin baharu..."

Tanpa mengulas lanjut, Meghan berterima kasih kepada Tom kerana bertanyakan tentang keadaannya.

"Dan juga terima kasih kerana bertanya, kerana tidak ramai yang bertanya sama ada saya OK. Tetapi ia adalah perkara yang sangat nyata apabila melalui di belakang tabir."

Susulan jawapan Meghan, Tom bertanya: "Dan jawapannya, adakah adil untuk mengatakan, tidak benar-benar OK, kerana ia amat mencabar?

Meghan terdiam sebelum menjawab: "Ya".

Klip itu seterusnya merupakan rakaman lawatan keluarga Sussex itu ke Afrika Selatan, Botswana, Angola dan Malawi. - Mirror UK

Meghan Markle

Artikel Lain