Tunggu Masa Dibaham Harimau - Dunia | mStar

Tunggu Masa Dibaham Harimau

-foto Facebook

ROSA King telah dibaham seekor harimau hingga mati di zoo tempat kerjanya, Isnin, tetapi rakannya, Tracey Eyre berkata mangsa, yang amat menyayangi haiwan, awal-awal lagi telah berpesan agar harimau itu tidak diapa-apakan.

Rosa, yang bertugas sebagai penjaga zoo juga mengaku kepada rakan-rakannya bahawa salah seekor harimau yang dijaganya melihat dirinya sebagai 'hidangan seterusnya'.

Wanita berusia 34 tahun itu dikatakan amat komited dengan kerjanya dan tidak menganggap tugasnya itu sesuatu yang bahaya.

Sehinggalah dia maut oleh salah seekor daripada harimau yang dijaganya, Isnin.

Saksi yang ketakutan dilaporkan mendengar jeritan wanita itu apabila dia diserang harimau tersebut dalam kejadian di Hamerton Zoo Park.

Polis berkata harimau pembunuh itu, salah seekor daripada empat ekor yang kini ditempatkan di zoo tersebut sehingga kini belum tidur.

Kawan-kawan Rosa mendakwa dia tidak mahu hariamu itu diapa-apakan dan kempen telah dilancarkan untuk menyelamatkan nyawanya.

Ibu Rosa, Andrea, berkata anaknya itu sangat 'suka' dengan kerjanya dan dia tidak akan melakukan sebarang tindakan atas apa yang berlaku.

Seorang saksi, Pete Davis, berkata: "Anda dapat lihat dengan jelas penjaga zoo itu dalam masalah dan benar-benar tak tahu apa yang perlu dilakukan.

"Ada yang cuba menyelamat dengan mencampakkan daging ke dalam kandang untuk menarik perhatian harimau itu."

Ketua zoo menyifatkan kematiannya sebagai 'kemalangan ngeri'.

Steve berkata beliau tidak terkejut dengan khabar angin beliau meninggal dunia cuba untuk membantu penjaga gol lain.

Polis mengesahkan harimau itu tidak akan dibunuh.

Rosa King , harimau

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain