Qatar Airways Sewa Komputer Riba - Dunia | mStar

Qatar Airways Sewa Komputer Riba

SUSULAN larangan penggunaan komputer riba dalam pesawat dari Timur Tengah dan Afrika Utara yang dikeluarkan Amerika Syarikat dan Britain, pihak Qatar Airways memutuskan untuk menyewa peralatan elektronik itu.

Syarikat penerbangan berpangkalan di Doha itu mengambil peluang daripada larangan itu dengan menawarkan perkhidmatan menyewa komputer riba khusus buat penumpang kelas bisnes di pintu masuk.

Pelanggan juga akan mendapat Wi-Fi percuma selama sejam, selain diberi jaminan untuk mendapat jaringan alam maya sepanjang berada dalam penerbangan.

Caj yang dikenakan hanya AS$5 (RM22.15).

"Kami mahu menyediakan ruang dan kemudahan untuk pelanggan bekerja ketika berada dalam pesawat," kata Ketua Pegawai Eksekutif Qatar Airways, Akbar Al Baker kepada CNN.

Bagaimanapun, langkah Qatar Airways itu bukan yang pertama keraa Etihad Airways juga telah mengumumkan tawaran mereka kepada pelanggan.

Etihad akan menyewa iPads kepada pelanggan yang layak sahaja.

Antara penerbangan yang dilarang pihak AS dan Britain adalah Emirates, Turkish Airlines, EgyptAir, Kuwait Airways, Royal Air Maroc, Royal Jordanian Airlines dan Saudi Airlines,

Qatar Airways , Akbar Al Baker

Artikel Sebelum

Trump Derma Gaji Tiga Bulan

Artikel Berikut

Artikel Lain