Xpose | I-suke | mStar

I-suke

“Impian saya nak ada ‘library’ sendiri” - Sanggup 'ikat perut' nak beli majalah hiburan sejak sekolah menengah

KALAU dah minat, tiada siapa yang dapat halang. Tak kisah apa orang kata, pemuda ini tetap bangga dengan hobinya mengumpul majalah hiburan.

Penderitaan Masai sentuh hati, pengusaha pusat perlindungan cekal pertahan syurga si bulus

SEJAK sebelum bernikah pasangan ini selamatkan kucing yang dibuang dan cedera. Semuanya kerana kecintaan kepada haiwan peliharaan.

Bata berharga RM350 antara barangan ‘streetwear’ kesayangan Asfan Shah

HOBI dalam mengumpul pelbagai jenis koleksi barangan berjenama sudah tidak asing lagi dan makin menjadi fenomena dalam kalangan generasi millennial.

“Dulu beli sorok-sorok sebab ibu marah kumpul benda ‘merepek’ ni”

LELAKI dan kerongsang... mungkin kedengaran pelik dan janggal apabila lelaki turut mempunyai minat mengumpul koleksi yang cukup sinonim dengan kaum wanita itu.

Huawei gegar 2019 dengan Nova 4, peranti sempurna untuk ‘gamers’ dan kaki ‘selfie’

JIKA tahun lalu, pengeluar telefon pintar Huawei mencipta fenomena dengan model P20 dan P20 Pro, kali ini mereka tampil pula dengan ciptaan penuh inovasi, Nova 4.

Razer Phone 2 pilihan terbaik kaki permainan video dan e-sport

KEPADA penggemar permainan video dan juga e-sport, telefon bimbit Razer Phone 2 sudah berada di pasaran dan ia harus dimiliki kepada mereka yang gilakan permainan video.

VIP sewa jet peribadi RM300,000 kerana tertinggal satu barang di luar negara

SEMPOI... trend masa kini yang khusus untuk golongan have-have  atau mereka yang berkemampuan menggunakan jet peribadi untuk tujuan tertentu.

Fuh! Ruang tamu rumah, dihias macam lobi hotel mewah

MAHUKAN keselesaan buat semua, pasangan ini sangat menitikberatkan hiasan dalaman di ruang tamu kerana ia tempat untuk mereka sekeluarga beristirehat selain melayan tetamu bertandang.

Pakar kongsi 5 tip kalau mahu gambar dari telefon bimbit lebih ‘wow’ di Instagram

DENGAN adanya peranti telefon pintar yang canggih ketika ini, kita harus tahu bagaimana merakamkan gambar menarik dan kami senaraikan panduan berguna sebelum anda beraksi di hadapan telefon pintar masing-masing. 

Miniatur kampung halaman imbas nostalgia Ahmad Jafri, siap ada kisah cinta lagi!

NOSTALGIA di kampung halaman tentunya tidak dapat dikembalikan namun kebolehan menghasilkan maniatur tentunya dapat mengembalikan semula kisah silam itu.

Kuntuman mawar buat Cikgu Jiha jatuh cinta pandang pertama

MINATNYA melukis dan subjek pilihan adalah ros, kuntuman mewangi yang begitu menawan. Itulah Cikgu Jiha, wanita dan bunga yang sudah lebih 30 tahun bersama.

Kerana ratu cantik dan mahkota, Amet sanggup buat ‘kerja gila’

"KADANG-KADANG sebelum tidur saya pandang dulu sebahagian koleksi yang disimpan di dalam bilik, ia cukup membuatkan saya tersenyum. Begitu kuat 'kuasa' mahkota"

Tiap kali masuk kedai CD Norzaid seperti tak nampak jalan keluar, patutlah penyanyi pun teruja

KOLEKSI yang dikumpul mencecah angka ribu, semuanya bermula 23 tahun lalu. Malahan ada ketikanya berjam-jam terperap dalam kedai CD semata-mata untuk memiliki sesuatu yang 'rare'.

Ada taman rahsia atas bumbung... Wow! Landskapnya sungguh memukau

JOLOKAN hutan batu sememangnya sinonim dengan bangunan di tengah bandar, namun jangan terkejut jika ada pihak yang mengimbanginya dengan kehijauan bagi mewujudkan suasana segar dan tenang buat pengunjung.Hampir 40 tahun jadi jurufoto, Jeffri Iran simpan beribu biodata artis dan selebriti

JURUFOTO akhbar, Jeffri Iran memiliki hobi menarik iaitu mengumpul biodata selebriti yang kini ada beribu-ribu helaian dalam simpanannya.