Berbuka di udara? Usah bimbang AirAsia sedia pelbagai menu sepanjang Ramadan

Pelbagai menu menarik disediakan Air Asia sepanjang Ramadan.

BAGI yang kerap menggunakan pesawat sempena Ramadan ini, pasti ada yang bimbang tentang makanan untuk bersahur atau berbuka puasa ketika dalam penerbangan.

Namun tak usahlah bimbang kerana penerbangan tambang murah AirAsia ada menyediakan pelbagai menu enak dan istimewa sepanjang bulan mulia ini sehingga 4 Jun bagi memudahkan penumpang beragama Islam berbuka puasa dan bersahur.

Tahun ini, AirAsia menyediakan lebih enam menu utama kepada pelanggan termasuk Mee Goreng Mamak yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia serta Nasi Goreng Superior dengan Sate Ayam.

ARTIKEL BERKAITAN: Nak berbuka dengan hidangan tradisional tak perlu balik kampung, jom serbu 9 bufet Ramadan sekitar Lembah Klang

ARTIKEL BERKAITAN: Tak perlu bersesak di jalan raya, guna je pengangkutan awam untuk ke 5 tempat berbuka puasa ini

Antara menu menarik yang disediakan.

All time favorite... Nasi Lemak Pak Nasser pun ada bagi yang teringin merasai keenakan menu itu pada Ramadan.

Tidak cukup dengan itu, Ayam Tikka Masala dengan Roti Nan Bawang Putih, Nasi Pulut Ayam dan Dimsum serta Granola Kaya Kelapa dengan Susu turut dihidangkan daripada menu Santan.

Jadi anda boleh pilih mana-mana menu kegemaran dan paling penting buat tempahan awal!

Tawaran istimewa ini sehingga 4 Jun ini.

Pra-tempahan hidangan Santan boleh dibuat melalui pautan ‘Tempahan Saya’ di airasia.com sekurang-kurangnya 24 jam sebelum waktu berlepas yang dijadualkan.

Kombo Santan bukan hanya memberikan lebih penjimatan dan lebih nilai kepada tetamu, ia juga membolehkan mereka memilih pelbagai pilihan hidangan dari negara-negara Asean, antarabangsa dan vegetarian serta diberi keutamaan hidangan dalam pesawat.

Paling best, AirAsia turut menawarkan promosi istimewa dengan pembelian dua hidangan Nasi Padang dengan Keropok Udang dan Nasi Lemak Pak Nasser dengan harga RM24 atau tiga RM30.

Manakala untuk yang terbang dengan AirAsia X, dua hidangan Superior Nasi Goreng dengan Sate Ayam dan Nasi Lemak Pak Nasser dijual pada harga RM34 atau RM45 untuk tiga pembelian.

Artikel Berkaitan

Klik

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Artikel Lain