suria

Neville desak Manchester United pecat Ronaldo

Neville mendesak Manchester United memecat Ronaldo. -gambar fail/ AFP

GARY Neville menegaskan bahawa 'tidak syak lagi' Manchester United perlu memecat Cristiano Ronaldo dalam beberapa hari akan datang.

Bintang Portugal itu dalam temu bual baru-baru ini, mengkritik lembaga pengarah kelab, pemilik, pengurus Erik ten Hag dan rakan sepasukannya dalam kemarahan yang mengejutkan dan beremosi.

Neville yang merupakan bekas pemain Manchester United berkata, Red Devils mesti menamatkan kontrak penyerang berusia 37 tahun itu dengan segera - atau meletakkan kedudukan berbahaya bahawa mana-mana pemain boleh mengkritik kelab tanpa kesan.

"Tidak, dan saya rasa dia tidak mahu jalan kembali. Dia tidak akan melakukan temubulan ini jika dia mahu jalan kembali. Temu bual ini adalah salah satu yang dia tahu akan membawa tajuk berita yang akan menamatkan kariernya di Manchester United.

"Saya tertanya-tanya apa yang Manchester United lakukan kerana realitinya mereka tahu mereka perlu menamatkan kontrak Cristiano atau mereka pada dasarnya membuka satu amalan duluan bahawa mana-mana pemain boleh mengkritik mereka pada masa depan.

"Saya bersetuju dengan beberapa perkara yang dikatakan oleh Cristiano dan ramai penyokong Manchester United akan bersetuju dengan banyak perkara yang dikatakan oleh Cristiano tetapi jika anda seorang pekerja dan anda mengatakan perkara itu, pekerjaan anda perlu ditamatkan.

"Manchester United sudah pasti perlu melakukannya dalam beberapa hari akan datang. Cristiano mungkin mahukan itu juga. Kedua-duanya (pemain dan kelab) telah meletakkan mereka dalam situasi yang sukar," kata Neville.

Dalam temu bual, Ronaldo mendakwa dia telah 'dikhianati' oleh Manchester United dan memberitahu dia tidak menghormati pengurus Erik ten Hag, malah mengkritik kelab dan rakan sepasukannya. - Mail Online

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Putrajaya banjir selepas satu jam hujan