suria

Wakili suara netizen, Mustaqim Bahadon dah naik meluat! Mohon Iqbal berehat dan jalani kehidupan normal

Mustaqim (kanan) meminta Iqbal berehat daripada menggunakan media sosial.

SERING disajikan dengan pelbagai kisah sensasi membabitkan Ahmad Iqbal Zulkefli, pelakon Mustaqim Bahadon meminta usahawan kontroversi itu berehat daripada menggunakan media sosial buat sementara waktu.

Mewakili suara netizen, Mustaqim mengakui ramai sudah meluat dengan cerita-cerita peribadi yang dipaparkan di media sosial dan mencadangkan Iqbal muhasabah diri buat seketika.

"Saya terfikir bila dia terlalu banyak tengok sosial media, dia cepat panas hati. Orang sentuh atau petik nama dia, dia marah. Jadi saya rasa lebih baik dia berehat dari tengok sosial media.

ARTIKEL BERKAITAN: Ramai serbu ‘barber shop’ Mustaqim Bahadon, lega kembali operasi selepas 4 bulan tutup - “Rambut masing-masing dah macam semak samun”

ARTIKEL BERKAITAN: Mustaqim Bahadon tak letak harapan jadi hero... jauh lagi nak 1 juta pengikut - “Watak utama bukan destinasi anak seni”

"Saya tak salahkan media yang menulis sebab itu cerita sensasi sekarang... saya cuma mewakili netizen dah sampai tahap meluat dengar cerita dia.

"Kita ni sampai tahap, mula-mula okay cerita cinta tak kesampaian tapi lama-lama cerita dia makin banyak, fasal kucing la, fasal kereta la fasal jam la... orang jadi menyampah!

"Bila dia melatah, media akan cover cerita itu. Itu membuatkan orang lebih menyampah dan meluat dengan cerita dia," katanya kepada mStar.

mustaqim 1

Mustaqim terpanggil menulis komen di perkongsian mStar ini.

Sebelum itu, Mustaqim menulis komen di Instagram mStar Online Official meminta Iqbal berehat seketika daripada menggunakan media sosial dan menjalani kehidupan normal.

Luahan itu ditinggalkan menerusi muat naik artikel bertajuk Bukan propa, Iqbal nak parking kereta mewah RM1 juta depan muka Michael Ang’ yang diterbitkan mStar pada Selasa.

Saya sebelum ini skip sahaja berita tentang dia, cuma ternampak hari ini dan rasa nak bersuara!

MUSTAQIM BAHADON

PELAKON

Pelakon drama Rahimah Tanpa Rahim ini turut meminta Iqbal merendah diri dan tidak terlalu menunjuk-nunjuk kekayaan di media sosial.

"Saya pun ada kawan-kawan yang betul-betul kaya, kaya gila! Tak ada pula macam dia nak menunjuk-nunjuk.... rileks sudah! kalau Iqbal cool sahaja, saya yakin orang lagi suka dia.

"Kalau dia merendah diri sahaja, guna inisiatif dengan menderma ke? Tubuh yayasan membantu orang tua dan sebagainya, lagi ramai orang suka dia.

msuatqim 2

Mustaqim minta Iqbal berehat daripada menggunakan media sosial.

"Cuba buat ke arah kebaikan, mungkin orang akan bercakap juga tapi kalau ikhlas mesti ramai lagi akan sokong. Hentikan drama-drama cinta ni," ujarnya.

Dalam pada itu, Mustaqim turut memohon maaf jika komen yang ditulis olehnya menggores hati ahli perniagaan berasal Kelantan itu.

"Saya minta maaf sebab komen begini, saya bersuara bukan sebab tak suka... saya pun tak kenal dia tapi sebab ramainetizen cakap meluat dengar cerita dia tu.

"Saya sebelum ini skip sahaja berita tentang dia, cuma ternampak hari ini dan rasa nak bersuara. Selepas satu, satu cerita keluar!" katanya.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Berkaitan

Artikel Lain