Cinta Berlandaskan Islam Jue Aziz & Azam Pitt - Hiburan | mStar

Cinta Berlandaskan Islam Jue Aziz & Azam Pitt

Drama khas Ramadan - Ilaika Yusuf.
Drama khas Ramadan - Ilaika Yusuf.

PETALING JAYA: Kemunculan pelakon jelita Jue Aziz dan Azam Pitt menerusi drama Ilaika Yusuf akan membuatkan ramai yang terpesona dan kagum dengan perhubungan cinta yang dilakonkan.

Drama yang yang telah pun menemui penonton sejak 13 Julai lalu itu, mengangkat kisah cinta Umaira (Jue) dan Yusuf (Azam) yang begitu mencintai antara satu sama lain, namun hubungan cinta itu dilakukan berlandaskan agama Islam.

Kisahnya bermula apabila Umaira, Intan, Aisyah, Steven dan Bob menaiki sebuah van, mereka menikmati keindahan panorama kampung dan persekitarannya.

Ketika van menghampiri kampung terdekat, kedengaran suara merdu yusuf sedang mengalunkan azan.

Ketika solat maghrib berjemaah di masjid, Yusuf dan Umaira bertentangan mata. Intan dan Aisyah bercerita tentang kekacakan Yusuf sebaliknya Umaira menunjukkan rasa tak minat.

Yusuf meluahkan rasa berat hatinya kerana dilantik sebagai pengerusi belia masjid kepada Yaakob yang memberinya semangat.

Salina menghantar makanan kepada Yusuf dan Yaakob. Umaira bertembung dengan Salina dan kecewa kerana menyangkakan Salina kekasih Yusuf.

Tanpa sedar wujud rasa cinta di hati Yusuf dan Umaira begitu juga sebaliknya. Namun ianya tidak semudah yang disangka apabila hubungan mereka tersekat.

Pada masa yang sama Yusuf keliru terhadap perasaan Umaira kepadanya kerana dia pernah salah faham mengatakan Umaira enggan menerimanya sebagai sahabat satu ketika dulu kerana keadaan keluarganya yang miskin.

Sebaliknya Umaira berkelakuan begitu kerana menyangkakan Yusuf dan Salina sedang berhubungan.

Kepulangan Umaira ke Kuala Lumpur telah mengubah segalanya. Apatahlagi sebelum pulang, dia sempat mengetahui keadaan sebenar bahawa Yusuf hanya menganggap Salina sebagai teman.

Bagaimana pun hubungan mereka mendapat tentangan hebat keluarga masing-masing.

Drama 26 episod arahan Haris Fadzillah ini turut dibintangi oleh Aida Khalida, Hamidah Wahab, Roslan Salleh dan Ramasundram.

Ia disiarkan setiap Isnin hingga Jumaat menerusi saluran TVi.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel