Didie Alias Tak Kisah Pendapat Orang - Hiburan | mStar

Didie Alias Tak Kisah Pendapat Orang

Didie Alias dalam sebuah pertunjukkan fesyen baru-baru ini
Didie Alias dalam sebuah pertunjukkan fesyen baru-baru ini

PETALING JAYA: Pelakon Didie Alias mengakui tidak pernah mengambil peduli tanggapan orang ramai terhadap imej dan penampilan barunya yang lebih seksi dan berani.

Jelas Didie, apa juga yang cuba ditampilkan melalui fesyen tersebut adalah dari dalam dirinya sendiri dan bukan sekadar ikut-ikutan.

“Saya tidak kisah apa yang orang nak cakap, saya hanya jadi diri saya yang sebenar. Apa yang saya cuba sampaikan ialah sebagai selebriti kita perlu ketengahkan fesyen.

“Saya berfesyen begini juga seiring dengan konsep program televisyen yang sedang saya kendalikan berjudul Kalau Berani 1 vs 0. Apa juga cakap orang, itu adalah hak mereka dan kita tidak boleh untuk tutup mulut mereka,” ujarnya.

Tambah Didie, industri hiburan tanah air kini sedang mundur dari segi fesyen, ramai artis masih tidak berani untuk mengayakan pelbagai fesyen.

“Saya mahu jadi ikon fesyen, bagi saya tidak salah kalau kita ingin bergaya bagi memberi pembaharuan kepada industri hiburan tanah air.

“Jika mereka kata saya semakin seksi, bagi saya dari dulu memang saya begini. Pada saya apa yang saya pakai bukan seksi tetapi lebih berani dengan rekaan yang agak pelik,” ujarnya.

Selain itu, ibu kepada tiga cahaya mata ini mengakui usia bukan penghalang baginya untuk bergaya, namun begitu dia masih mengetahui batasan sebagai seorang isteri dan ibu.

“Saya tahu ke mana saya ingin bergaya seperti ini. Tidak semua tempat dan majlis saya berpakaian seperti ini.

“Saya bersyukur anak-anak dan suami saya sangat memahami. Malah mereka juga ada memberi idea sedikit sebanyak tentang penampilan saya,” katanya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Kedah kekal di persada Liga Super

PFA gantung jawatan presiden