Joe Flizzow Kurus Kerana Diet - Hiburan | mStar

Joe Flizzow Kurus Kerana Diet

Joe Flizzow semakin kurus kerana mengamalkan diet dan aktif bersukan. - Foto oleh ONG SOON HIN
Joe Flizzow semakin kurus kerana mengamalkan diet dan aktif bersukan. - Foto oleh ONG SOON HIN

LAMA juga mStar Online tidak bersua dengan bintang hip hop terkenal Joe Flizzow. Namun agak menghairankan, pada pertemuan baru-baru ini, penyanyi juga komposer kreatif yang sinonim dengan susuk tubuh yang 'berisi' selama ini dilihat semakin kurus.

Teruja untuk mengetahui alasan di sebalik perubahan drastik itu, penyanyi daripada kumpulan Too Phat ini lantas dihampiri bagi mendapatkan penjelasan.

Menurut mentor kepada peserta program Mentor 4, Ila, perubahan pada fizikalnya adalah berpunca daripada kesedaran terhadap kepentingan untuk menjaga kesihatan selain untuk memantapkan stamina.

"Atas kesedaran terhadap kesihatan dan untuk memantapkan stamina, saya buat keputusan untuk mula mengamalkan diet dalam pemakanan saya.

"Sebelum ini, saya suka makan apa sahaja tidak kira pada waktu tengah malam atau bila-bila masa tanpa sekatan," katanya yang mula berdiet sejak beberapa bulan lalu.

Sambil menyangkal dakwaan penyusutan fizikalnya itu disebabkan oleh masalah kesihatan, Joe sebaliknya menjelaskan perubahan itu adalah inisiatifnya sendiri untuk menurunkan berat badan.

"Saya semakin kurus bukan sebab sakit tapi sebab sedang mengamalkan diet. Sebelum ini, saya agak 'besar' dan mudah letih serta kurang berstamina.

"Sejak mengamalkan diet dalam pemakanan saya beberapa bulan yang lalu, berat badan sekarang pun sudah berkurangan sebanyak 6kg daripada berat sebelum ini 80kg," katanya.

Pemenang anugerah Album Inggeris Tempatan Terbaik AIM 16, President itu turut menambah, selain mengawal tabiat pemakanan, dia turut kembali aktif bersukan dengan bermain bola sepak seperti dulu.

"Saya juga semakin aktif bersukan dengan bermain bola sepak hampir setiap hari. Sebagai penghibur, lebih-lebih lagi untuk penyanyi rap dan hip hop, saya perlu memiliki tenaga dan stamina yang tinggi untuk beraksi lincah di pentas.

"Jadi, cara terbaik untuk meningkatkan stamina adalah dengan aktif bersukan. Sebab itulah saya semakin aktif bermain bola sepak kebelakangan ini," ujarnya yang kini turut menjadi juri program realiti tarian, Showdown 2010 di 8TV.

Artikel Sebelum

Drew Barrymore Mengarah Filem Lagi

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Hujung minggu yang panjang pada 2019

'Rapunzel' tak potong rambut 28 tahun

TH cadang letak had dana pendeposit