KD Terkejut Dicemuh di Internet - Hiburan | mStar

KD Terkejut Dicemuh di Internet

KD ketika menjayakan minggu setiausaha dan pembukaan rasmi Shah Alam Convention Centre (SACC) pada 27 dan 28 April lalu. - Foto oleh MOHD SAHAR MISNI
KD ketika menjayakan minggu setiausaha dan pembukaan rasmi Shah Alam Convention Centre (SACC) pada 27 dan 28 April lalu. - Foto oleh MOHD SAHAR MISNI

PENYANYI Indonesia Krisdayanti atau KD terkejut ketika melayari internet dan terbaca cemuhan kepada dirinya yang sangat menyakitkan hati.

"Sebelum ini, dia tidak pernah membaca cemuhan seperti itu. Tetapi malam kelmarin, setelah melayari internet terus dia menelefon saya. Dia sangat terkejut dengan cemuhan itu," ujar sahabatnya merangkap jurucakap KD, Elsie Lontoh kepada detikhot ketika dihubungi kelmarin.

Sejak penyanyi lagu Aku Wanita Biasa itu bercerai dengan Anang dan timbul isu orang ketiga, memang ramai yang mula memberikan komentar negatif kepada adik Yuni Shara itu.

Lebih-lebih lagi setelah mengetahui KD memang bercinta dengan Raul Lemos yang masih berstatus sebagai suami orang, Ata Lemos.

Menurut KD, ketika dia menjalin hubungan dengan Raul, lelaki itu sudah bercerai dengan Ata. Lantas sebab itu dia tidak menolak cinta ahli perniagaan bergelar jutawan yang berasal dari Timor Leste itu.

Namun ketika Ata muncul dengan bukti bahawa dia masih isteri Raul, KD memilih untuk mengundurkan diri. Dia terus memutuskan hubungan cinta dengan Raul.

Meskipun dicemuh di internet, menurut Elsie, hal itu tidak mempengaruhi populariti dan imej KD. Buktinya, sehingga saat ini tawaran menyanyi dan iklan masih mencurah-curah kepada ibu dua anak itu.

Sebelum ini, KD baru sahaja selesai menjalani penggambaran iklan sabun mandi.

"Itu sudah menjelaskan semua kerana tidak mungkin sebuah produk berani mempertaruhkan imejnya dengan seseorang artis kontroversi. Jadi, cemuhan itu sekaligus tidak mempengaruhi imej KD," jelas Elsie.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Lady Gaga 'Wanita Bangsawan'?

Artikel Berkaitan

Artikel Lain