suria

Order lambat sampai, wanita ini berbuka biskut je... Sedekahkan rider nasi goreng ayam, apa berlaku selepas itu memang tak disangka

Niat baik Sabrina yang bermurah hati memberikan makanannya kepada rider berkenaan dipuji netizen.

SELAIN menahan lapar dan dahaga, bulan Ramadan sememangnya menuntut kesabaran yang tinggi.

Bukan semua individu mampu menahan sabar, contohnya dalam situasi terpaksa menunggu pesanan makanan untuk tempoh yang lama sehingga melepasi waktu berbuka puasa.

Sejak kebelakangan ini, beberapa perkongsian di media sosial menunjukkan penghantar makanan (rider) berdepan pelbagai kerenah pelanggan gara-gara makanan yang dipesan tiba lewat.

ARTIKEL BERKAITAN: Rider duduk tepi jalan baca al-Quran sambil tunggu 'order', ada pula hamba Allah murah hati belanja berbuka sepanjang Ramadan

ARTIKEL BERKAITAN: Rider baca al-Quran ketika tunggu di lampu isyarat bikin ramai malu, rakan dedah sikap sebenarnya

Namun tindakan seorang wanita yang bertimbang rasa dan bermurah hati memberikan makanan yang dipesannya kepada seorang rider, nyata meruntun hati warganet.

"Serba salah aku order masa orang tengah berbuka. Aku ikhlaskan saja untuk pakcik ni berbuka. Nasib dia mahu," tulisnya dalam satu ciapan di Twitter.

Wanita tersebut turut berkongsi tangkap layar (screenshot) perbualannya bersama rider berkenaan menerusi aplikasi chat GrabFood.

grab 1

Chat di antara Sabrina dengan rider Grab berkenaan.

Berkongsi cerita dengan mStar, wanita yang hanya mahu dikenali sebagai Sabrina berkata, menerusi aplikasi itu, dia membuat pesanan makanan dari sebuah restoran berhampiran kediamannya untuk juadah berbuka puasa.

"Ketika itu saya berdua dengan ibu, ayah pula kerja. Jadi saya buat keputusan untuk order nasi goreng ayam dengan Grab saja memandangkan sudah pukul 6 petang, lagipun macam dah lambat nak keluar beli makanan.

"Sekitar pukul 7 petang, saya check status di sistem, pesanan saya 'masih di dapur'. Kami dan ibu berbuka dengan air milo dan biskut saja untuk alas perut. Selepas itu barulah kami masak kuey teow goreng.

"Rider tu chat, dia minta maaf sebab katanya order saya masih belum dibuat kerana ramai orang. Saya pula rasa serba salah, sudahlah dia tunggu order kita.

grab 2

Sabrina tidak menyangka ciapannya turut menarik perhatian pihak Grab, (kanan) Sabrina menerima kejutan kek daripada Grab.

"Serta-merta saya kasihan.... terbayang rider tu macam ayah sendiri sebab melalui profilnya, nampak muka rider tu sekitar usia 50 tahun. Saya pun balas chat tersebut dan beritahu, saya ikhlas sedekah pesanan makanan saya kepadanya," cerita Sabrina.

Menurut wanita berusia 23 tahun itu, rider tersebut pada mulanya menolak pelawaannya namun selepas beberapa kali diyakinkan, lelaki berkenaan akur.

"Mula-mula pakcik tu tolak... dia kata tak mengapa, dia dah berbuka puasa dengan air. Tapi saya minta dia ambil juga sebab saya dah makan, akhirnya dia akur dan ucap terima kasih. Pakcik tu mendoakan agar saya murah rezeki.

"Sebenarnya salah saya juga buat pesanan lambat, jadi order saya lambat disiapkan sebab restoran ikut queue. Waktu nak berbuka puasa pula waktu puncak... jadi memang lambat sebab ramai orang," ujarnya yang menetap di Sungai Petani, Kedah.

Tak sangka pula... walaupun tak ada rezeki nak makan nasi goreng, tapi digantikan pula dengan rezeki lain.

SABRINA

Lebih tidak disangka, ciapannya turut mendapat respon daripada pihak GrabFood yang bermurah hati memberikan hadiah berupa dua potongan kek sebagai menghargai keprihatinannya.

"Sehari kemudian, pihak Grab mesej di Twitter menerusi Direct Message (DM) dan minta butiran seperti alamat. Rupa-rupanya mereka hantar kek!

"Tak sangka pula... walaupun tak ada rezeki nak makan nasi goreng, tapi digantikan pula dengan rezeki lain," ujarnya.

Sekadar membuat perkongsian di laman Twitter, Sabrina berkata dia hanya mahu berkongsi mesej positif dengan orang ramai, lebih-lebih lagi ketika bulan Ramadan di mana rata-ratanya lebih cenderung membuat pesanan makanan untuk berbuka puasa.

komen

Komen daripada netizen yang memuji pendekatan Sabrina.

"Tak sangka tweet tu blow up. Alhamdulillah, kebanyakan komen yang ditinggalkan netizen semuanya positif. Saya tertarik apabila ramai juga rider yang komen di tweet tersebut.

"Ada yang kongsi pengalaman, di mana kebanyakan pelanggan cerewet dan marah-marah kalau makanan lambat sampai. Tapi bila ada pelanggan yang faham, mereka syukur sangat.

"Saya sendiri bekerja di sebuah syarikat kurier sebagai kakitangan sumber manusia. Saya faham proses penghantaran barang yang kadang-kadang ambil masa. Begitulah juga dengan penghantaran makanan.

"Saya pegang dengan ungkapan, kalau kita mudahkan kerja orang, urusan kita juga dipermudahkan. Dan ingat juga, dalam rezeki kita, ada rezeki orang lain," katanya lagi.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Banyak video best di YouTube mStar! Rugi kalau tak follow. Klik kat sini!

Artikel Berkaitan

Artikel Lain