Dah macam sambut birthday girlfriend, cara lelaki ini rai rakan baiknya memang rare... siap check in Airbnb berdua - “Jangan tinggalkan saya” - Viral | mStar

Dah macam sambut birthday girlfriend, cara lelaki ini rai rakan baiknya memang rare... siap check in Airbnb berdua - “Jangan tinggalkan saya”

Yie (kiri) menerima hadiah pemberian rakan karibnya, Izzat, baru-baru ini.

SEPANJANG 19 tahun bersahabat, banyak pengalaman suka duka sudah dilalui dua rakan karib ini.

Maka tidak hairanlah kenapa Wan Muhammad Izzat Wan Ruslan, 24, cukup menghargai rakan karibnya.

Mesra disapa Izzat, dia pada minggu lalu membuat kejutan hari lahir ke-23 buat rakan sekampungnya, Mohamad Azrie Mohd Azahar.

ARTIKEL BERKAITAN: Kejutan air mata di hari lahir, ibu akhirnya dedah rahsia bertarung nyawa ketika bersalin 21 tahun lalu

ARTIKEL BERKAITAN: Kejutan birthday adik bertukar tragedi! Kek hancur... kakak cedera diseret peragut, rasa bersalah kawan pun kena sekali

Video kejutan berupa sepasang kasut futsal itu kemudiannya dimuatnaik ke Twitter sebelum menjadi tular dan menerima hampir 40,000 tontonan.

Kata Izzat, dia sanggup menempuh perjalanan dari Johor ke Shah Alam, Selangor, semata-mata untuk meraikan rakannya yang digelar sebagai Yie.

Posting Izzat yang tular di Twitter.

"Hari lahir dia pada 11 November, tapi saya datang pada 13 November. Saya tak dapat cuti.

"Kami ni rakan sekampung dari Pengkalan Chepa, Kelantan. Walaupun berbeza umur, dia antara kawan baik saya sejak kecil.

"Banyak pengalaman suka duka kami. Antaranya mandi sungai senyap-senyap lepas balik sekolah. Sanggup baring atas jalan tar untuk keringkan baju, takut kena marah," ujarnya kepada mStar.

Saya sayang kawan saya. Tak pernah cakap depan-depan macam ni. Banyak memori kami nakal-nakal dari zaman kecil.

WAN MUHAMMAD IZZAT WAN RUSLAN

Bercerita lanjut mengenai kejutan yang diberi, Izzat menghadiahkan sepasang kasut buat Yie memandangkan penuntut Universiti Teknologi Mara (UiTM) Puncak Alam itu suka bermain futsal.

Kata Izzat, dia tidak kisah berhabis duit untuk rakan baiknya memandangkan sudah banyak yang dilalui mereka selama ini.

"Saya tak tahu nak bagi hadiah apa. Dia memang suka main futsal. Kasut futsal dia koyak, dah pakai dari semester satu sampai semester enam.

"Jadi saya beli untuk dia sepasang. Masa bagi tu, nampak dia cover nak nangis. Saya pun rasa sebak nak menangis.

Antara aktiviti yang dilakukan dua sahabat ini sewaktu pertemuan mereka minggu lalu.

"Dia kata terima kasih, tak jangka dapat hadiah. Dia pun dah lupa pasal hari lahir sendiri," ujar juruteknik yang bertugas di Singapura itu.

Menyifatkan rakannya sebagai seorang yang cukup baik, Izzat juga tidak menjangka perkongsian video kejutan berkenaan akan menjadi tular.

"Saya share suka-suka. Nak kongsi perasaan bila bagi hadiah kat kawan. Biasa orang bagi pada kekasih.

Selain kejutan hari lahir, mereka turut meluangkan masa bermain game baru-baru ini.

"Ada rezeki lebih, boleh kongsi dengan dia. Ucapan saya kepada Yie, jangan tinggalkan saya.

"Saya sayang kawan saya. Tak pernah cakap depan-depan macam ni. Banyak memori kami nakal-nakal dari zaman kecil," ujarnya lagi.

Selain hadiah kasut bola, Izzat dan Yie turut melakukan pelbagai aktiviti semasa kunjungannya ke Shah Alam baru-baru ini.

Antaranya, menonton wayang, berenang, bermain besbol, bermain game dan banyak lagi.

kejutan , hari lahir , sahabat

Klik

default image

Perahu naga bakal 'membelah' Tasik Putrajaya, 90 pasukan korporat berentap rebut gelaran juara!

SEMUA peserta nampaknya tidak sabar untuk menyahut cabaran bagi merebut gelaran juara perlumbaan perahu naga di Tasik Putrajaya.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

Artikel Lain