suria

Semua 131 ahli Parlimen tersenyum selepas makan malam

Ahli Parlimen beredar dari Hotel Sheraton di Petaling Jaya, Ahad malam.

MAKAN malam yang disertai 131 ahli parlimen bagi kedua-dua pihak tetapi menyuarakan sokongan terhadap Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad untuk berkhidmat satu penggal penuh, berakhir dengan senyuman.

Kira-kira seratus penyokong dari pelbagai parti turut berhimpun bagi menunjukkan sokongan mereka.

Sumber memberitahu, taklimat di dalam dewan mengalu-alukan mereka yang telah menandatangani akuan bersumpah (SD), dengan suasana ceria dan gembira.

ARTIKEL BERKAITAN: Warkah Mufti WP untuk Malaysia ketika desas-desus gabungan kerajaan baharu

Majlis Makan Malam Muafakat Ahli Parlimen yang berlangsung selama kira-kira dua jam itu dihadiri ahli Parlimen dari enam parti iaitu Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), PKR, Warisan, Gabungan Parti Sarawak, Umno dan PAS.

Mereka dari PKR merupakan puak yang menyokong Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Azmin Ali.

Sumber mengatakan bahawa tiada ucapan semasa majlis makan malam itu, tetapi presiden-presiden parti serta Azmin memberikan taklimat mengenai sokongan mereka terhadap kerjasama baharu antara parti-parti untuk membentuk kerajaan baharu.

"Ahli Parlimen duduk dalam kalangan parti mereka dan diberi taklimat oleh pelbagai pemimpin mereka, tidak ada ucapan. Ini bagi menunjukkan solidariti kerana ini adalah kali pertama mereka yang menandatangani SD berkumpul di satu tempat," kata sumber itu.

Azmin kemudian bertemu dengan para penyokongnya secara tertutup selepas makan malam. - The Star

ahli Parlimen, Sheraton

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Artikel Lain