Video roti canai mendarat atas kepala 'akak bertudung' tular - Semasa | mStar

Video roti canai mendarat atas kepala 'akak bertudung' tular

Paparan skrin daripada klip video roti canai terbang yang mendarat di atas kepala seorang pelanggan wanita bertudung. - Facebook/Purba Kala

SUBANG: Video kehebatan aksi penebar roti canai terbang di sebuah gerai di Persiaran Angkasa Bandar Pinggiran Subang baru-baru ini, menarik perhatian netizen namun ia menjadi viral kerana tragedi lucu yang berlaku.

Dalam video itu, seorang wanita terpinga-pinga apabila kepalanya ditutupi roti canai terbang yang 'terhempas' akibat aksi terlebih lambung penebar roti canai itu.

Rakaman video berdurasi satu minit itu telah mendapat tontotan mencecah 2.4 juta dalam tempoh empat hari video itu tular di laman sosial facebook milik John Purba.

Pelbagai reaksi lucu dapat dilihat menerusi rakaman video berkenaan apabila secara tiba-tiba roti canai terbang itu 'mendarat' di atas kepala seorang wanita yang sedang duduk berhampiran gerai berkenaan.

Melihat reaksi spontan wanita itu seolah-olah bertanya apa sebenarnya berlaku kerana mendapati kepalanya ditutupi sesuatu dan pada masa sama seorang lelaki (si penebar roti canai) bertindak pantas mengambil semula roti canai terbang itu lalu beredar serta sempat meminta maaf.

Sehingga kini, rakaman tersebut juga mendapat 11,000 maklumbalas dan 15,000 tanda suka dari netizen.

Seorang netizen bernama Farid Syazwan memberitahu, pemilik kedai roti canai terbang itu berasal dari Kedah dan memiliki sikap peramah serta sempoi.

Perniagaan yang mula bertapak hampir setahun itu beroperasi jam 5 petang dan sering mendapat tumpuan orang ramai kerana murah dan sedap. - Sinar Harian

Roti fly ke muka..hahaha..korang tgk jela..nak gelak pon ade.. Nsib akak ni penyabor..tdk mahu bgaduh..kahkahkah.. #roticanaiterbang

Posted by John Purba on Monday, August 20, 2018
roti canai

Artikel Lain