Tak 'gentleman' lah Najib - Mat Sabu

Mohamad Sabu atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu.

KUALA LUMPUR: Menteri Pertahanan, Mohamad Sabu 'mencabar' bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk lebih 'gentleman' mengkritik beliau di dalam Dewan Rakyat.

Mohamad berkata, masih belum tiba masanya Najib menilai kepimpinannya dalam Kementerian Pertahanan yang baru masuk dua bulan.

"Tak gentleman lah, marilah komen dalam ni (Dewan Rakyat).

"Komen di luar saya tak mahu jawablah, saya nak jawab komen dalam Parlimen. Kalau komen di luar, itu orang kata tumbuk di bawah pusatlah," katanya ketika ditemui media di lobi Parlimen, Selasa.

Sebelum ini, Najib mempertikaikan kemampuan Mat Sabu menjadi Menteri Pertahanan kerana Presiden Amanah itu lebih seperti bahan lawak dalam laporan media baru-baru ini sejak dilantik ke jawatan itu.

Najib yang pernah menjadi Menteri Pertahanan selama 14 tahun memberitahu hadirin dalam sebuah program kempen BN di Sungai Kandis baru-baru ini yang Mat Sabu, bukan seseorang yang kelihatan begitu yakin ketika mewakili Malaysia ke luar negara.

Bagaimanapun, Mat Sabu tidak sedikit pun melatah dengan kritikan Ahli Parlimen Pekan itu.

Beliau sebaliknya berkata, fokusnya kini tertumpu kepada Kementerian Pertahanan.

"Terlalu awal untuk saya komen, baru dua bulan, jadi nak nilai seseorang yang baru dua bulan bertugas itu, belum tiba masanya.

"Tumpuan saya kepada Kementerian Pertahanan, waktu saya habis masa saya di situ. Soal menilai tunggu dan lihat," katanya. - Sinar Harian

Mat Sabu, Najib Tun Razak

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Artikel Lain