JSJN Selangor Lupus Dadah RM2.1 Juta - Semasa | mStar

JSJN Selangor Lupus Dadah RM2.1 Juta

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Selangor (JSJNS) Superitendan R Sundralingam menunjukkan sebahagian jenis dadah yang akan dilupuskan pada Khamis. Sebanyak 545 kg dadah pelbagai jenis bernilai RM 2.1 juta dimusnahkan di sebuah kawasan pelupusan di Serendah.

KUALA LUMPUR: Sebanyak 545 kg pelbagai jenis dadah bernilai kira-kira RM2.1 juta dilupuskan dengan cara pembakaran oleh Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Selangor (JSJNS) di sebuah kawasan pelupusan di Rawang dekat sini, Khamis.

Timbalan JSJNS Superitendan R. Sundralingam berkata dadah yang dilupuskan melibatkan 3,053 kes dari tahun 1997 hingga tahun 2014 yang sudah selesai proses perbicaraan dan rayuan di mahkamah.

"Dadah yang dilupuskan terdiri daripada kanabis, heroin, syabu, ketamine, pil ekstasi, pil kuda dan lain-lain dadah berbahaya mengikut Akta Dadah Berbahaya 1952 dan Akta Racun yang telah selesai perbicaraan dan jatuh hukum.

Kesemua barang-barang kes ini melibatkan seluruh daerah di kontijen negeri Selangor," katanya kepada pemberita selepas pelupusan dadah itu dilaksanakan.

Kata beliau lagi, pelupusan dadah itu merupakan fasa pertama untuk tahun ini.--Bernama


JSJN Selangor , Rawang , dadah

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Coklat tumpah, panggil bomba!

Mas Ermieyati sertai Bersatu