Gangguan Bekalan Air Di Klang, Kuala Langat Esok - Semasa | mStar

Gangguan Bekalan Air Di Klang, Kuala Langat Esok

KUALA LUMPUR: Pengguna di beberapa kawasan di Klang, dan Kuala Langat akan mengalami gangguan bekalan air sementara esok kerana kerja penggantian untuk menaik taraf kelengkapan bagi menambah baik sistem agihan air.

Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) dalam kenyataan pada Jumaat berkata, kerja penggantian akan dijalankan dari 4 pagi hingga 8 malam.

"Bekalan air dijangka pulih dalam tempoh 12 jam sehingga 72 jam bergantung pada jarak premis dari kolam takungan air," menurut kenyataan itu.

Sebanyak 54 kawasan di Klang yang terlibat adalah Sobena Jaya, Pandamaran, Taman Radzi/Telok Gadong Besar, Telok Gadong Besar, Telok Gadong Kecik, Persiaran Raja Muda Musa, Kampung Raja Uda, Flat Telok Gedung Indah.

Kawasan rumah teres Telok Gedung Indah B, kawasan perumahan Taman Berembang, Flat Pandamaran Indah, kawasan perumahan Pendamar Indah, Jalan Tengku Badar dan Jalan Kastam/Jalan Sg Keladi, Jalan Kem.

Jalan Raya Barat, Taman Selatan, Taman Petaling Indah, Taman Palm Grove, Taman Chi Liung, Taman Gembira, Taman Seri Andalas, Taman Melawis, Bukit Tinggi 1 dan Bukit Tinggi 2, Bandar Botanik, Ambang Botanik, Bayu Emas dan Bandar Parkland. 
Kerja menaik taraf ini juga akan melibatkan Glenmarie Cove, Bandar Puteri, Bandar Putera 2, Taman Bayu Perdana, Taman Rakyat Andalas, Taman Andalas Permai, Bandar Bestari Jaya, Jalan Seri Sarawak 14 hingga 21, Taman Seri Andalas, Taman Sentosa, Taman Klang Jaya, Taman Desawan, sebahagian Jalan Johan Setia.

Bayu Tinggi, Pandamaran, Kampung Pendamar, Glenn Cruise, Westport, Kota Pendamar, Taman Teluk Gedung Indah, Pulau Ketam, Pulau Indah Fasa 1, Pulau Indah Fasa 2, Kampung Pulau Indah, Laguna Park, Kampung Telok Gong, Taman Armada Putera dan Zon Bebas Pelabuhan Klang (PKFZ).
Sebelas kawasan di Kuala Langat yang terlibat ialah Batu 7 Sijangkang, Batu 8 Sijangkang, Batu 9 Kampung Medan, Taman Desa Sijangkang, Taman Riveria Perdana, Taman Permai Sijangkang, Taman Sijangkang Indah, Taman Medan Indah, Taman Perwira, Taman Sijangkang Jaya dan Taman Sri Medan. 

Pengguna dinasihatkan untuk menyimpan air yang mencukupi ketika tempoh gangguan bekalan air sementara ini.

Syabas juga akan membuat penghantaran khas bekalan air ke hospital, pusat dialisis dan pelanggan kurang upaya.

Pelanggan di kawasan yang mengalami gangguan bekalan air sementara akan dimaklumkan melalui Whatsapp, akaun Twitter dan Facebook Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Puspel), laman web www.syabas.com.my dan aplikasi telefon pintar MySyabas.
gangguan air , Syabas

Klik

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

Putrajaya... tak kenal maka tak cinta

PUTRAJAYA dibina atas sebuah impian. Dan berdasarkan beberapa pertimbangan, ia merupakan lokasi impian untuk didiami.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Kata kuncinya semangat berpasukan, penganjuran julung kali perlumbaan perahu naga korporat PjH catat kejayaan berganda!

PERLUMBAAN perahu naga korporat anjuran Putrajaya Holdings membuka laluan kepada perlumbaan lebih besar pada masa akan datang.

default image

WKB 2030 fokus 9 kumpulan terpinggir, ketahui siapa mereka

PENGURUSAN polariti dalam WKB 2030 mengenal pasti sembilan kumpulan sasaran sebagai golongan terpinggir.

Artikel Lain

Gempar juruterbang kesan UFO bentuk cerut