Bersih 4.0: Jabatan Amal PAS Larang Anggota Bertugas - Semasa | mStar

Bersih 4.0: Jabatan Amal PAS Larang Anggota Bertugas

PETALING JAYA: Jabatan Amal PAS melarang anggotanya daripada terlibat secara langsung dalam perhimpunan Bersih 4.0 pada Sabtu dan Ahad ini.

Ketua Pengarahnya, Mohd Nazree Mohd Aris berkata, jabatan itu turut melarang anggotanya daripada memakai pakaian seragam atau lambang yang mewakili pasukan berkenaan.

Bagaimanapun menurut Mohd Nazree, jabatan itu tidak menghalang anggotanya daripada menghadiri perhimpunan Bersih 4.0 atas kapasiti dan kemahuan individu.

"Tiada arahan kepada anggota Jabatan Amal untuk bertugas mahupun menyertai perhimpunan Bersih 4.0 sekalipun jabatan ini merupakan tunjang utama perhimpunan Bersih, Bersih 2.0 dan Bersih 3.0 sebelum ini," katanya menerusi kenyataan pada Jumaat.

Arahan berkenaan kata Mohd Nazree adalah selari dengan pendirian PAS untuk tidak mengerahkan anggotanya menyertai Bersih 4.0.

Jelas Mohd Nazree, larangan memakai pakaian yang mewakili Jabatan Amal juga bertujuan mengelak daripada sebarang provokasi dan tindakan sabotaj pihak yang tidak menyokong Bersih 4.0.

"Sekiranya terdapat mana-mana individu yang bukan anggota Jabatan Amal memakai pakaian jabatan ini, tindakan undang-undang akan diambil terhadap individu tersebut.

"Jabatan Amal juga tidak akan bertanggungjawab ke atas mana-mana anggotanya yang melanggar arahan ini dan sekiranya berlaku sebarang kesalahan, kerosakan, kecederaan mahupun kerugian ke atas mana-mana pihak semasa perhimpunan Bersih 4.0, maka segala liabiliti itu akan ditanggung oleh individu tersebut," katanya.

Bersih 4.0 , Jabatan Amal PAS , PAS

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030: Perangi rasuah, selamatkan pembangunan ekonomi negara

TUN Dr Mahathir Mohamad ulangi saranan supaya menghapuskan gejala rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang menghalang pengagihan kekayaan secara adil.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

Artikel Lain