Jasa Bantu Kerajaan Perjelas Tohmahan Di Media Sosial - KP Jasa

Mohd Puad Zarkashi

KUANTAN: Jabatan Hal Ehwal Khas (Jasa) akan terus memain peranan untuk membantu kerajaan menjelaskan tentang isu-isu yang sering diputarbelitkan dalam media sosial, kata Ketua Pengarah Jasa, Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi.

Beliau berkata, langkah itu bagi memastikan rakyat mendapat maklumat yang benar dan tepat sekaligus mengelakkan kekeliruan terutama dalam situasi kerajaan berdepan dengan pelbagai tohmahan pada masa kini.

"Walaupun kerajaan ditohmah tetapi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak tetap mampu memimpin negara untuk menjadi negara maju menjelang 2020.

"Apabila semakan menaik Fitch Ratings ke atas unjuran Malaysia daripada negatif kepada stabil, ia jelas sekali telah menjawab tohmahan yang dilemparkan oleh sesetengah pihak yang mendakwa keadaan ekonomi Malaysia berada dalam keadaan gawat," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis penyampaian sumbangan kepada anak-anak yatim dari sekitar daerah Kuantan di sini, Sabtu.

Katanya, Jasa akan terus memain peranan untuk membantu menjawab segala tohmahan itu bagi membolehkan kerajaan meneruskan agenda untuk membela rakyat.

Mohd Puad berkata kerajaan Barisan Nasional di bawah pimpinan Najib sentiasa memberi perhatian terhadap kepentingan rakyat dan untuk membela dan membantu mereka.

"Kerajaan bukan sahaja bantu dari segi wang ringgit menerusi BR1M (Bantuan Rakyat 1Malaysia), tetapi juga menyediakan kemudahan kredit yang disalurkan melalui agensi seperti Tekun (Tabung Ekonomi Kumpulan Usaha Niaga) bagi membolehkan rakyat meningkatkan taraf ekonomi mereka dengan berniaga," katanya.-- Bernama

Jasa, Dr Mohd Puad Zarkashi, BR1M

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain