Saya Tidak Akan Letak Jawatan - Shafie - Semasa | mStar

Saya Tidak Akan Letak Jawatan - Shafie

PETALING JAYA: Datuk Seri Mohd Shafie Apdal berkata, beliau merancang untuk keluar daripada Kabinet berikutan skandal kewangan 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Beliau menjawab mengenai spekulasi yang tersebar selepas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dilaporkan meminta mana-mana anggota Kabinet yang tidak bersama dengannya dalam usaha pemulihan 1MDB supaya meletak jawatan.

Katanya, tidak ada sebab beliau perlu meletak jawatan hanya kerana Perdana Menteri mahu penjelasan dalam beberapa perkara.

"Kenapa saya perlu meninggalkan tugas saya hanya kerana mengetengahkan isu-isu kepentingan bangsa dan negara." jelasnya kepada media selepas menghadiri Hari Pendidik Mara 2015, di sini.

Apabila ditanya sama ada beliau ada niat untuk meletak jawatan, Menteri Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah itu menjawab: "Tidak, saya tidak ada niat untuk meletak jawatan."

Beliau juga enggan mendedahkan sama ada dirinya lebih faham mengenai pemulihan 1MDB berikutan penjelasan oleh Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah ketika pertemuan menteri Kabinet pada Selasa malam.

"Apa yang penting ialah memastikan kepentingan rakyat, apa sahaja isu yang mereka telah dibangkitkan.

"Inilah yang saya tekankan sebelum ini. Sesetengah perkara kita setuju, dan sesetengah kita tidak setuju. Itu adalah perkara normal dalam kehidupan," tambahnya.

Shafie Apdal

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

1MDB: Kabinet Kunci Mulut - Tun M

Artikel Berkaitan

Menteri Hadiri Taklimat Khas 1MDB

Klik

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Artikel Lain