suria

Pengarang

Bantu Asnaf, Abaikan Tangkap Kaki Ponteng Puasa - Khairy

PETALING JAYA: Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin menggesa jabatan agama Islam supaya menggunakan sumber mereka untuk membantu golongan miskin berbanding menangkap mereka yang ponteng puasa pada bulan Ramadan.

Kita Bukan Syok Sendiri - PM

PETALING JAYA: Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kerajaan telah mengambil langkah berani apabila membentangkan laporan tahunan mengenai prestasi transformasi negara walaupun beberapa pihak berterusan cuba menjatuhkan kerajaan pimpinannya.

"Mesti Berani Bangkit Perangi Rasuah"

PETALING JAYA: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berikrar untuk melindungi individu yang melaporkan perbuatan rasuah dan penyalahgunaan kuasa.

Suspek Bunuh Jong-nam Risau Keselamatan Bapanya

KUALA LUMPUR: Wanita warganegara Vietnam, Doan Thi Huong yang dikaitkan dengan kes pembunuh Kim Jong-nam mengakui lebih risau keselamatan bapanya berbanding diri sendiri.

Saya Ingatkan Nazri Nak Keluar Umno - Tun M

KUALA LUMPUR: Tun Dr Mahathir Mohamad telah memberi respons 'nakal' terhadap dakwaan Datuk Seri Nazri Aziz bahawa bekas perdana menteri itu tidak mahu bercakap dengannya semasa pertemuan mereka di Lembah Sungai Perak, Sabtu lalu.

Anthony Loke Nafi Sokong Hudud

KUALA LUMPUR: Anthony Loke menafikan beliau menyokong hudud meskipun timbul video dakwaan berkenaan yang kini tular.

Penerbangan MAS Dari Auckland Ditangguh Kerana Isu Teknikal

PETALING JAYA: Penerbangan Malaysia Airlines yang dijadual berlepas dari Auckland ke Kuala Lumpur pada tengah malam Sabtu tertangguh selama 47 jam kerana 'masalah teknikal'.

Pemandu Teksi Bantah Uber, GrabCar Di Luar Parlimen

KUALA LUMPUR: Sekumpulan pemandu teksi mengadakan bantahan terhadap perkhidmatan 'e-hailing' GrabCar dan Uber di luar Parlimen, Selasa.

Diplomat AS: Malaysia Mengagumkan, Tindakan Korea Utara Patut Dikeji

PETALING JAYA: Amerika Syarikat (AS) memuji cara Malaysia dalam mengendalikan kes pembunuhan Kim Jong-nam dengan menyifatkan tindakan Korea Utara patut dikeji.

Suspek Kes Bunuh Jong-Nam Ke Penjara Kajang, Sebutan Kes 13 April Depan

SEPANG: Dua suspek wanita asing didakwa secara berasingan di Mahkamah Majistret Sepang pada Rabu atas tuduhan terlibat dalam kes pembunuhan warga Korea Utara, Kim Jong-nam kira-kira dua minggu lalu.