AirAsia Akan Pindahkan Operasi Ke Klia2 9 Mei - Semasa | mStar

AirAsia Akan Pindahkan Operasi Ke Klia2 9 Mei

Kamarudin Meranun.
KUALA LUMPUR: AirAsia mengesahkan ia akan memindahkan operasinya ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (klia2) menjelang 9 Mei ini.

Dalam satu kenyataan pada Selasa, Pengerusi Eksekutif AirAsia Bhd, Datuk Kamarudin Meranun, berkata walaupun masih terdapat beberapa isu komersial yang tertangguh, perkara itu tidak akan membataskan operasinya di klia2. 

Beliau berkata AirAsia telah membuat persediaan yang perlu untuk berpindah ke klia2, sejajar dengan spesifikasi Kesediaan Operasi dan Pemindahan Lapangan Terbang (ORAT), seperti ujian operasi dan 'airside'.

Dengan bantuan dan sokongan daripada pihak Malaysia Airport Holding Bhd, kami akan dapat melengkapi kehendak spesifikasi ORAT untuk memudahkan proses perpindahan kami," katanya. 

Kamarudin berkata syarikat penerbangan itu yakin perkhidmatan di lapangan terbang baharu itu dan perkhidmatan Kumpulan AirAsia yang bertaraf dunia itu akan terus meningkatkan pertumbuhan industri pelancongan negara, serta industri dan sektor berkaitan yang lain. 

AirAsia , klia2 , Kamarudin Meranun , 9 Mei

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

Artikel Lain