Tiada Rancangan Tukar Cuti Hujung Minggu Sedia Ada - MB Johor

Mohamed Khaled meninjau gerai pameran selepas melancarkan MAHA 2014 peringkat negeri Johor di Batu Pahat pada Jumaat.
BATU PAHAT: Menteri Besar Johor, Datuk Mohamed Khaled Nordin menafikan kerajaan negeri itu akan mengubah cuti hujung minggu sedia ada iaitu pada Jumaat dan Sabtu ke hari Sabtu dan Ahad semula.

Ketika ditanya mengenai entri yang tersebar di laman media sosial baru-baru ini mengenai kerajaan negeri itu mungkin menukar cuti hujung minggu pada Jumaat dan Sabtu yang berkuatkuasa pada 1 Januari tahun ini, Mohamed Khaled berkata, 'tidak ada perkara seperti itu'.

Mohamed Khaled berkata demikian kepada pemberita selepas melancarkan program Pertanian, Hortikultur dan Agro-pelancongan Malaysia (MAHA) 2014 peringkat negeri Johor di Dataran Penggaram di sini Jumaat.

Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar mengumumkan pertukaran cuti hujung minggu kepada hari Jumaat dan Sabtu pada November tahun lalu yang dikuatkuasakan terhadap semua jabatan dan agensi kerajaan tetapi sebagai pilihan kepada sektor swasta.

Pertukaran itu dibuat bagi memudahkan umat Islam di Negeri Johor untuk menunaikan ibadah Solat Jumaat.Artikel Berikut

Klik

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Artikel Lain