Operasi SAR Di Selat Melaka Seperti Biasa, APMM Kerah Tiga Kapal

Anggota Agensi Penguatkuasa Maritim Malaysia (APMM), Laskar Kelas 2 Nadzir Jamil meninjau beberapa kawasan perairan Selat Melaka dalam usaha mengesan pesawat MH370 yang hilang sejak Sabtu lepas, di 60 batu nautika dari Bukit Malut di Langkawi Sabtui. APMM melakukan rondaan terutamanya di sekitar Pulau Perak dengan tiga buah kapal milik agensi tersebut. -fotoBERNAMA

LANGKAWI: Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) menggerakkan tiga kapalnya membuat rondaan di Selat Melaka dalam usaha membantu misi mencari pesawat Malaysia Airlines MH370 yang hilang sejak Sabtu lepas.

Menurut seorang pegawai APMM, operasi agensi itu melibatkan enam sektor di utara Selat Melaka dan operasi dilakukan 24 jam,.

"Operasi di Selat Melaka berjalan seperti biasa setiap hari," katanya kepada pemberita yang mengikuti operasi itu Sabtu.

APMM membawa 24 wakil media termasuk dua dari Guangzhou, China untuk turut serta dalam operasi mencari itu. Mereka dibawa ke sekitar Pulau Perak, kira-kira 60 batu nautika dari Bukit Malut di sini.

Pesawat MH370 yang membawa 227 penumpang dan 12 anak kapal ke Beijing hilang kira-kira sejam setelah berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa KL pada 12.41 tengah malam Jumaat.

Pesawat itu sepatutnya mendarat di Beijing pada pukul 6.30 pagi Sabtu.
APMM, selat melaka, mh370, Bukit Malut

Klik

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Artikel Lain