Operasi SAR Di Selat Melaka Seperti Biasa, APMM Kerah Tiga Kapal

Anggota Agensi Penguatkuasa Maritim Malaysia (APMM), Laskar Kelas 2 Nadzir Jamil meninjau beberapa kawasan perairan Selat Melaka dalam usaha mengesan pesawat MH370 yang hilang sejak Sabtu lepas, di 60 batu nautika dari Bukit Malut di Langkawi Sabtui. APMM melakukan rondaan terutamanya di sekitar Pulau Perak dengan tiga buah kapal milik agensi tersebut. -fotoBERNAMA

LANGKAWI: Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) menggerakkan tiga kapalnya membuat rondaan di Selat Melaka dalam usaha membantu misi mencari pesawat Malaysia Airlines MH370 yang hilang sejak Sabtu lepas.

Menurut seorang pegawai APMM, operasi agensi itu melibatkan enam sektor di utara Selat Melaka dan operasi dilakukan 24 jam,.

"Operasi di Selat Melaka berjalan seperti biasa setiap hari," katanya kepada pemberita yang mengikuti operasi itu Sabtu.

APMM membawa 24 wakil media termasuk dua dari Guangzhou, China untuk turut serta dalam operasi mencari itu. Mereka dibawa ke sekitar Pulau Perak, kira-kira 60 batu nautika dari Bukit Malut di sini.

Pesawat MH370 yang membawa 227 penumpang dan 12 anak kapal ke Beijing hilang kira-kira sejam setelah berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa KL pada 12.41 tengah malam Jumaat.

Pesawat itu sepatutnya mendarat di Beijing pada pukul 6.30 pagi Sabtu.
APMM, selat melaka, mh370, Bukit Malut

Klik

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Artikel Lain