Kerajaan Johor Akan Berurusan Dengan Pemaju Perumahan Ingkar - MB - Semasa | mStar

Kerajaan Johor Akan Berurusan Dengan Pemaju Perumahan Ingkar - MB

PASIR GUDANG: Kerajaan negeri Johor akan berurusan dengan pemaju perumahan yang gagal untuk membina rumah kos rendah dan mampu milik dalam projek mereka.

Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, sebilangan besar pemaju gagal untuk membina rumah-rumah itu, yang melanggar dasar yang dilaksanakan oleh kerajaan negeri.

"Kita telah menubuhkan satu pasukan petugas khas bagi perumahan dan perkara-perkara yang berkaitan tanah dan pasukan petugas ini akan mengenal pasti pemaju perumahan tidak bertanggungjawab," katanya ketika ditemui di rumah terbuka Hari Raya beliau diadakan di sini.

Ditanya sama ada pemaju yang ingkar akan dihukum sekiranya mereka gagal untuk membina rumah-rumah kos rendah dan perumahan yang mampu milik, Mohamed Khaled berkata, pasukan petugas masih merangka kaedah terbaik untuk berurusan dengan mereka.

"Kebanyakan pemaju perumahan tempatan mudah terlepas pandang mengenai keadaan ini dan salah satu sebab adalah mereka dapat meraih keuntungan yang lebih dengan membina rumah-rumah mewah," katanya.

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Tun M pandu Proton Saga baharu