suria

Pengarang

DESIREE TRESA GASPER

DESIREE TRESA GASPER

MH370: Serpihan Baharu Ditemui Di Maldives

KUALA LUMPUR: Dua serpihan baharu yang ditemui di Maldives dan akan diteliti oleh kumpulan pakar bagi menentukan sekiranya ia mempunyai kaitan dengan pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH370 yang hilang, kata Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Liow Tiong Lai.

Pemandu TEKS1M Diberi Pilihan Guna Toyota Innova Atau Proton Exora

KUALA LUMPUR: Pemandu Teksi 1Malaysia (TEKS1M) kini mempunyai pilihan sama ada mahu menggunakan Toyota Innova atau Proton Exora yang sedia ada.

'Saya Masih Ahli MIC, Tiada Surat Daripada RoS - Palanivel

CYBERJAYA: Presiden MIC, Datuk Seri G Palanivel menafikan bahawa beliau dilucutkan keahliannya.

Krisis MIC: Palanivel Salahkan PM Atas Pemilihan Baharu Parti

KUALA LUMPUR: Presiden MIC Datuk Seri G Palanivel menegur Perdana Menteri yang "terlibat" dalam krisis dalaman parti sekaligus terpaksa untuk mengadakan pemilihan baru.

Pekerja MAS Sukar Beri Tumpuan Kerana Menunggu Surat Tawaran

PETALING JAYA: Bagi kakitangan Malaysia Airlines (MAS), ia adalah hari besar dan bersejarah bagi mereka dan kini dalam keadaan menunggu tawaran kerja baharu di MAS Bhd.

Lelaki Dibunuh Ketika Beli Ubat Untuk Tunang

SUBANG JAYA: Seorang peniaga kanopi, Subramaniam, 30, dilanggar sebuah kereta ketika melarikan diri daripada enam lelaki yang cuba menyerangnya menggunakan parang.

Gempa Nepal: Mayat Dipercayai Rakyat Malaysia Hilang Ditemui

KUALA LUMPUR: Mayat dipercayai seorang warga Malaysia yang merupakan DJ Raj Anthony, yang hilang akibat gempa bumi di Nepal ditemui.

Polis, JPJ Azam Henti Aktiviti Lumba Haram

KUALA LUMPUR: Polis berazam untuk menghentikan aktiviti lumba haram, manakala Kementerian Pengangkutan telah mengarahkan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) untuk meningkatkan penguatkuasaan terhadap pelumba haram.

Tambahan 1,315 Ubat Dalam Senarai Bebas GST - Kastam

PUTRAJAYA: Sebanyak 1,315 ubat tambahan dimasukkan dalam senarai bekalan yang dikenakan kadar sifar bagi Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

Terima GST Sebagai Satu Realiti - Tee Yong

PUTRAJAYA: Walaupun sesetengah orang berharap agar Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) akan ditangguhkan, pendekatan terbaik ialah bersedia menghadapinya, kata Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Chua Tee Yong.