Calon MCA Mampu Beri Saingan Kepada Guan Eng Pada PRU-13:Liow

BUTTERWORTH: MCA yakin calon yang dipilih bertanding untuk kerusi Parlimen Bagan pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 nanti akan memberi saingan kepada pakatan pembangkang.

Timbalan Presiden MCA Datuk Seri Dr Liow Tiong Lai berkata parti itu telah memilih calon yang mampu memberi saingan sengit di kawasan berkenaan.

"Calon untuk (parlimen) Bagan sudah ada, tetapi saya tidak boleh dedahkannya lagi.

"Penduduk di Bagan mahu calon yang mampu berkerja keras untuk mereka dan MCA percaya beliau boleh berkerja dan bertanggunjawab terhadap mereka," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Karnival Tahun Baru Cina 2012 Parlimen Bagan, di sini malam Ahad.

Parlimen Bagan diwakili oleh Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng yang juga Setiausaha Agung DAP.

Liow, yang juga Menteri Kesihatan, berkata MCA juga mempunyai strategi tersendiri untuk memenangi Parlimen Bagan pada PRU akan datang.

"Kita akan tentang habis-habisan calon DAP di sini, saya yakin penduduk di Bagan sudah terbuka dan nampak apa yang Barisan Nasional (BN) telah bagi kepada mereka," katanya.

Sementara itu, Pegawai Penyelaras Parlimen Bagan, David Chua Teik Siang berkata ramai penduduk di Parlimen berkenaan kecewa dengan sikap kerajaan negeri kerana tidak menunaikan janji mereka semasa berkempen pada PRU lepas.

"Penduduk golongan sederhana dan miskin di Parlimen Bagan kecewa kerana nasib mereka tidak dibela seperti yang dijanjikan oleh pembangkang, malah lebih teruk," katanya. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain