Calon BN Samariang Bidas Sikap Pembangkang - Semasa | mStar

Calon BN Samariang Bidas Sikap Pembangkang

KUCHING: Calon Barisan Nasional (BN) bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Samariang, Sharifah Hasidah Sayeed Aman Ghazali membidas sikap pembangkang apabila mengajar pengundi supaya bersikap hipokrit dan berpura-pura.

Menurut beliau, sikap terdesak pembangkang itu amat dikesali apabila meminta rakyat mengundi Pakatan Rakyat walaupun menerima banyak kemudahan yang disediakan kerajaan BN.

"Tak payah sibuk tukar (parti), parti kita sudah banyak buat perubahan.

"Sikap pembangkang cukup terdesak bila minta rakyat undi mereka namun suruh rakyat dapatkan pertolongan kerajaan, mereka ajar rakyat jadi hipokrit...ini sikap sebenar mereka," katanya ketika ditemui ketika berkempen di Kampung Semerang Padi 1, di sini, Selasa.

Beliau berkata demikian merujuk kepada modal kempen pembangkang apabila meminta pengundi memberi undi kepada mereka namun pada masa yang sama mendapatkan bantuan daripada kerajaan.

Selain itu ditanya mengenai perkembangan kempen pilihan raya yang masuk hari ketujuh hari ini, beliau berkata sambutan yang diberikan rakyat begitu menggalakan namun menegaskan masih banyak perlu diberi perhatian terutama bagi menangkis pelbagai dakwaan pembangkang.

"Sikap pengundi pada tahap ini begitu baik, mereka memahami setiap penerangan yang kita berikan.

"Insya-Allah dengan kerja kuat dalam masa beberapa hari lagi, kita harapkan sikap pengundi yang baik ini dapat diterjemahkan dalam bentuk undi," katanya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel