Calon Pilihan Rakyat Boleh Jamin Kemenangan BN - Shafie

SEMPORNA: Calon pilihan rakyat merupakan aspek penting yang akan ditekankan oleh kepimpinan Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya akan datang bagi memestikan rakyat terus memberi mandat kepada BN untuk mentadbir negara, kata Naib Presiden Umno Datuk Seri Mohd Shafie Apdal.

Beliau berkata perkara itu ditekankan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada Konvensyen BN baru-baru ini.

"Calon yang perlu diketengahkan nanti ialah calon yang boleh berkhidmat dan diterima oleh rakyat, bukan kerana calon itu kawan kita, bukan kerana calon itu penyokong kita...itu bukan menjadi penentunya," katanya kepada pemberita, di sini, Selasa.

Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah itu juga berkata calon yang mewakili BN pada pilihan raya akan datang adalah mereka yang terpilih kerana faktor keupayaan dan keunggulannya.

"Tidak ada maknanya kita menjadi calon kalau besok nanti kita kalah," katanya.

Mengulas lanjut, Shafie memberi contoh pemilihan calon pada pilihan raya kecil Galas di Kelantan dan Batu Sapi di Sabah baru-baru ini yang mengambil kira kehendak rakyat, yang akhirnya membawa kemenangan kepada BN.

Sementara itu mengulas isu bekas Menteri Besar Selangor Datuk Seri Dr Mohd Khir Toyo yang didakwa di mahkamah semalam, Shafie berkata beliau yakin perkara itu tidak akan menjejaskan Umno atau BN.

Pendakwaan itu juga katanya adalah bukti tidak ada siapa boleh terlepas daripada proses undang-undang di negara ini.

Shafie sebelum itu merasmikan program khatan beramai-ramai anjuran Umno Bahagian Semporna dan Persatuan Kebajikan Perubatan Islam Sabah cawangan Semporna.

Seramai 600 kanak-kanak terlibat dalam program tersebut. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Klik

Ayuh utamakan keselamatan pekerja! Jom sasar kurangkan kecederaan, penyakit di tempat kerja

KESELAMATAN dan kesihatan dalam kalangan pekerja perlu sentiasa menjadi keutamaan.

Kajian semula tarif IWK amat diperlukan untuk penjagaan alam sekitar dan kebersihan awam

DALAM usaha untuk mengekang penularan pandemik Covid-19 di seluruh dunia, banyak perniagaan yang terpaksa gulung tikar ketika tempoh PKP.

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Semua ada! Menu dunia, lokasi menarik lengkapkan pakej Australia... destinasi ‘wish list’ percutian anda

AUSTRALIA bukan sahaja mempunyai pelbagai lokasi menarik tetapi menawarkan pelbagai pilihan makanan halal yang cukup mudah diakses di mana sahaja.

Wow! Usahawan dedah bagaimana SOP mampu jadikan bisnesnya lebih power

FRASA 'SOP' (Prosedur Operasi Standard) telah menjadi buah mulut dalam kalangan rakyat Malaysia sejak PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dimulakan pada bulan Mac 2020.

Artikel Lain