MASUM 2010 Pertama Kali Diadakan Di Pusat Konvensyen SACC - Semasa | mStar

MASUM 2010 Pertama Kali Diadakan Di Pusat Konvensyen SACC

PETALING JAYA: Buat julung kali, Persatuan Agensi Pelancongan dan Penggembaraan Malaysia Cawangan Selangor (MATTA) akan menganjurkan Pameran Pelancongan Antarabangsa Ummrah dan Destinasi Muslim (MASUM) di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) dekat sini.

Pameran yang diadakan buat kali ketiga itu akan berlangsung dari 15 hingga 17 Januari ini.

Ia akan menawarkan pelbagai pakej umrah dan pengembaraan ke serata dunia yang sesuai untuk pelancong-pelancong beragama Islam.

Menurut pengerusi jawatankuasa penganjur MASUM 2010, Khairiyatul Azmin Akhiruddin, objektif utama pameran tersebut adalah untuk mewujudkan ruang untuk operator-operator pengembaraan bumiputera mempromosi serta menjual pakej-pakej yang mereka tawarkan kepada orang ramai.

“Pada tahun ini, pameran tersebut akan diadakan di lokasi strategik iaitu di tengah-tengah bandaraya Shah Alam.

“Jumlah pelawat juga dijangka akan meningkat dari 20,000 kepada 25,000 orang pada tahun ini. Dan lebih daripada 90 ruang pameran akan dibuka sepanjang pameran tersebut,” tambahnya dalam satu kenyataan akhbar di sini hari ini.

Kata Khairiyatul lagi, hampir 85 peratus daripada ruang pameran tersebut telah pun ditempah dan lebih dari 50 agensi termasuk agensi pelancongan, jabatan pelancongan dan institusi kewangan akan menyertai pameran itu.

“Pameran ini juga memberi peluang kepada mereka yang terlibat dalam industri ini untuk menambah pendapatan pada awal tahun. Lebih-lebih lagi dalam keadaan pasaran yang lembab kini," tambahnya.

Sementara itu, banyak hadiah-hadiah ditawarkan oleh syarikat-syarikat penerbangan seperti Firefly,Cathay Pacific, Egyptair dan Gulf Air menanti kepada bakal pelanggan.

Dalam pada itu, Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim akan merasmikan pameran tersebut.

Orang ramai atau syarikat yang berminat mengambil bahagian dalam pameran tersebut boleh melayari laman web www.masum.com.my untuk mendaftar dan bagi mendapatkan keterangan lanjut.

Artikel Berikut

MCA Kutuk Serangan Gereja

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Artikel Lain