Majikan Mantik Hani ditahan susulan kematiannya

KUALA LUMPUR: Seorang lelaki berusia 35 tahun dan isterinya, pasangan majikan kepada pembantu rumah Indonesia, Mantik Hani, ditahan polis berikutan kematiannya, kata Pengarah Siasatan Jenayah Bukit Aman Datuk Seri Mohd Bakri Mohd Zinin.

Katanya pihak polis ingin memaklumkan kepada semua pihak yang terbabit, siasatan sedang dijalankan secara profesional demi kepentingan orang ramai dan negara.

"Kami sedar kes ini terpaksa dikendalikan segera dan semua pihak mempunyai keyakinan cara ia dikendalikan," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Mohd Bakri berkata sebaik siasatan selesai dijalankan, pihak polis akan menyerahkan kes itu kepada Pejabat Peguam Negara.

"Semua pihak dinasihatkan supaya bersabar bagi membolehkan pihak polis menyelesaikan siasatan berdasarkan peruntukan undang-undang," katanya.

Mantik, 36, dari Surabaya, yang didakwa didera, ditemui dikurung di dalam tandas, meninggal dunia 10 pagi semalam di Unit Rawatan Rapi Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang.

Mangsa mengalami kecederaan di beberapa bahagian badannya telah diselamatkan pihak polis dari sebuah rumah di Taman Sentosa, Klang. BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Artikel Lain