Najib minta Mohd Zin jelas deklasifikasi perjanjian konsesi tol - Semasa | mStar

Najib minta Mohd Zin jelas deklasifikasi perjanjian konsesi tol

PUTRAJAYA: Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak akan meminta Menteri Kerja Raya, Datuk Ir. Mohd. Zin Mohamed membuat penjelasan berhubung keputusan mendeklasifikasi perjanjian konsesi tol, di mana kandungan kontrak tersebut bukan lagi merupakan rahsia rasmi.

"Mana kamu dapat cerita ini? Saya akan minta menteri jelaskan hal ini...Menteri Kerja Raya," ujarnya ketika ditemui pada majlis Anugerah Belia Felda Malaysia 2009 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), hari ini.

Sebuah akbar tempatan hari ini melaporkan bahawa kerajaan sudah menetapkan untuk mendeklasifikasi perjanjian konsesi tol itu yang dibuat pada mesyuarat kabinet baru-baru ini.

Menurut laporan tersebut, perjanjian itu tidak lagi tertakluk di bawah Akta Rahsia Rasmi (OSA).

Laporan itu yang memetik sumber turut berkata, perkara itu merupakan salah satu pembaharuan yang dilakukan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi yang telah dijanjikannya sebelum peralihan kuasa tahun depan.

Ditanya sama ada hal itu ada dibincangkan pada mesyuarat kabinet tersebut, Najib yang enggan mengulas lanjut tentang perkara itu hanya berkata:

"Ada dibincangkan pada mesyuarat-mesyuarat sebelum ini."

Artikel Berikut

Najib umum peruntukan RM1282 juta untuk Felda

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Boo anjing paling comel di dunia mati