Belum mati tapi wanita beli keranda... untuk diri sendiri - Dunia | mStar

Belum mati tapi wanita beli keranda... untuk diri sendiri

Zodwa Wabantu bersiap sedia membeli keranda untuk dirinya sendiri. Foto Instagram

SEORANG wanita berkongsi gambarnya membeli keranda untuk dirinya sendirI, meskipun dia belum menemui ajal.

Zodwa Wabantu yang merupakan personaliti media warga Afrika Selatan berkongsi gambar tersebut di laman sosial Instagram.

Imej tersebut menunjukkan dia masuk ke dalam sebuah keranda mewah, sekali gus menimbulkan tanda tanya dalam kalangan pengikutnya.

Menurut keterangan gambar: "Mati! Masyarakat terlalu takut bercakap mengenai kematian. Kita semua akan mati, dan saya membuat pilihan untuk membeli keranda saya semasa hidup. Ia bernilai 150K (£8,540 atau RM44,918).

Walaupun keputusannya untuk membeli keranda tersebut mungkin kelihatan pelik, tetapi cerita sebaliknya begitu menyedihkan.

Bercakap kepada TshisaLive, Zodwa menjelaskan bahawa ibunya telah meninggal dunia dan dikebumikan di dalam keranda yang murah, maka dia tidak mahu mengalami nasib yang sama.

Menurut Zodwa, dia tidak mahu keluarganya terutama anak lelakinya mengalami kesukaran untuk menampung kos pengebumian sekiranya berlaku sesuatu pada dirinya. - Mirror UK

keranda

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

Artikel Lain

Senarai 11 ahli PKR umum keluar parti

Azmin, Zuraida dipecat daripada PKR