Polis Dedah Imej Lelaki Tinggalkan Lokasi Pelancong Warga British Dibunuh - Dunia | mStar

Polis Dedah Imej Lelaki Tinggalkan Lokasi Pelancong Warga British Dibunuh

Rakaman CCTV memaparkan imej lelaki yang dipercayai suspek utama dalam kes pembunuhan dua pelancong warga British di Pulau Koh Tao.
POLIS pada malam Selasa mendedahkan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang memaparkan imej seorang lelaki melarikan diri dari lokasi dua pelancong warga British, Hannah Witheridge dan David Miller dibunuh dengan kejam.

Detektif sedang memburu pembunuh tersebut yang disifatkan sebagai 'suspek utama' dalam insiden pembunuhan yang menggemparkan di pantai Pulau Koh Tao itu.

Rakaman CCTV itu memaparkan imej lelaki wajah Asia berlari dalam keadaan berkaki ayam dekat lokasi pembunuhan kira-kira pukul 3.44 pagi Isnin lalu.

Lokasi dua pelancong warga British dipercayai dibunuh dengan kejam.

Lelaki tersebut turut dikesan berada di lokasi sama kira-kira pukul 4.48 pagi.

Pegawai polis mendedahkan rakaman imej tersebut selepas menyoal siasat enam pekerja asing yang dipercayai warga Myanmar bagi membantu siasatan berhubung kematian Hannah dan David di pulau peranginan tersebut.

Leftenan Kolonel Somsak Noord yang mengetuai siasatan itu berkata, lelaki di dalam rakaman CCTV itu dilihat berulang-alik di kawasan itu, ada kalanya dalam keadaan tergesa-gesa dalam tempoh mangsa dibunuh.

"Kami dalam proses untuk mengenal pasti lelaki tersebut," katanya.


bunuh , pelancong British , Pulau Koh Tao

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Boo anjing paling comel di dunia mati