suria

Ini idea lokasi terbaik hadiah Hari Bapa yang confirm ayah suka, cubalah!

Sambut Hari Bapa tahun ini dengan membawa mereka berjalan-jalan ke destinasi menarik di Selangor.

MELUANGKAN masa berkualiti bersama bapa adalah antara perkara yang boleh anda lakukan bersempena dengan Hari Bapa pada 19 Jun.

Tunjukkan penghargaan terhadap semua jasa seorang bapa dengan membawa mereka ke tempat menarik di Selangor.

Jika tidak tahu hendak ke mana, Tourism Selangor menyenaraikan lima tempat menarik untuk menyambut hari istimewa itu dan berikut adalah lokasinya;

Jeti Sirip Biru

1. Aktiviti memancing dan makan seafood di Jeti Sirip Biru, Bagan Lalang

Jeti Sirip Biru yang terletak di Bagan Lalang merupakan destinasi popular bagi penggemar makanan laut (Pusat Memancing Setempat).

Kawasan ini cukup popular dalam kalangan bapa yang gemar memancing kerana menawarkan pelbagai pakej memancing antaranya laut dalam, memancing sambil memukat dan rumah rakit.

Terdapat lebih daripada sepuluh rumah rakit di tebing sungai disediakan di sini malah anda boleh bermalam bersama keluarga sambil menikmati aktiviti memancing secara santai.

Pakej yang tersedia juga menawarkan hidangan makanan laut yang sangat enak dan ‘fresh’. Pasti bapa anda berpuas hati!

Amverton Cove Golf

2. Bermain Golf di Amverton Cove Golf, Pulau Carey

Hari Bapa ini, Amverton Cove adalah destinasi yang sesuai untuk anda sekeluarga menghabiskan masa bersama bermain golf 18 lubang bersama bapa tersayang.

ARTIKEL BERKAITAN: AirAsia X tawar lebih banyak penerbangan ke destinasi popular... sedia terbang ke London, Dubai dan Istanbul

Padang Golf Amverton Cove cukup menarik dengan pemandangan pantai, kolam, tasik, hutan bakau yang pastinya memberikan anda ketenangan.

Archers taking alternate lanes to ensure social distancing while shooting at Stars Archery, Sunway Pyramid shopping mall.

3. Aktiviti Memanah di Stars Archery, Sunway Pyramid

Stars Archery ialah pengendali perkhidmatan aktiviti memanah jarak jauh tertutup terbesar di Malaysia, dengan matlamat untuk membawa dan menggalakkan orang ramai merasai pengalaman sukan memanah.

Aktiviti ini sudah pasti dapat memberi pengalaman berbeza pada hari istimewa itu apatah lagi di tempat itu mempunyai tenaga pengajar berpengalaman untuk membantu perjalanan aktiviti dilakukan dengan selamat.

Tidak sekadar menimba pengalaman, aktiviti itu turut melatih peserta tentang koordinasi, anggaran dan keupayaan pemain untuk kekal tenang dan kesabaran ketika memanah.

Morac Go Kart Track

4. Berlumba di Morac Go Kart Track, 1 Utama, Petaling Jaya

Morac Go Kart Track yang terletak di kompleks beli-belah paling popular di Selangor, 1 Utama Shopping Centre dibina di atas kawasan berkeluasan 420 meter persegi yang memberikan keselesaan ketika berlumba.

Menerusi aktiviti ini, ia boleh mengeratkan hubungan bapa dan anak selain meningkatkan semangat kesukanan di antara mereka.

National Automobile Museum

5. Melawat Muzium Automobil Negara, Litar Antarabangsa Sepang

Muzium Automobil Negara sarat dengan sejarah pembangunan pengangkutan di Malaysia selain turut mempamerkan pelbagai koleksi kereta buataan Malaysia.

Bapa anda pastinya akan menghargai usaha anda membawanya ke muzium ini, maklum sahaja golongan bapa-bapa memang gemarkan tentang automotif.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

Artikel Lain

Putrajaya banjir selepas satu jam hujan