Isu Prestasi Harimau Malaya: Subahan Bidas Zolkples - Sukan | mStar

Isu Prestasi Harimau Malaya: Subahan Bidas Zolkples

PETALING JAYA: Pengurus skuad bola sepak kebangsaan Datuk Seri Subahan Kamal pada Isnin membidas Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara Datuk Seri Zolkples Embong kerana mengeluarkan kenyataan yang boleh melemahkan semangat pemain.

Katanya tindakan Zolkples itu tidak wajar terutama ketika skuad Harimau Malaya sedang berusaha melayakkan diri ke pusingan akhir Piala Asia 2015.

"Sebagai seorang rakyat Malaysia, tidak kiralah apa jawatan yang mereka pegang, mereka kena faham mutu bola sepak negara pada masa ini. "Jika pasukan kita kalah, mereka (pengkritik) juga akan kalah kerana pemain bermain untuk negara," katanya ketika ditemui pemberita di Wisma FAM di Kelana Jaya, di sini.

Beliau mengulas kenyataan Zolkples yang dilapor oleh akhbar semalam sebagai berkata kekalahan 0-1 skuad Harimau Malaya kepada Bahrain dalam pertemuan Jumaat lepas sudah diduga. Susulan kenyataan itu penyerang skuad kebangsaan, Mohd Safee Sali membidas Zolkples menerusi laman Twitternya.

Sementara itu, Setiausaha Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia Datuk Hamidin Mohd Amin memberitahu pemberita beliau sudah mendapatkan penjelasan daripada Mohd Safee dan menyifatkan pemain berkenaan berada dalam keadaan tertekan.

"Saya rasa pada masa kini semua pihak perlu memberi sokongan padu (kepada skuad Harimau Malaya).

"Kalau kita imbas kembali kenyataan Zolkples, beliau turut memberi pujian kepada pasukan kebangsaan dan saya harap pemain akan terus memberi persembahan yang terbaik," kata Hamidin. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Jadual Kelayakan Piala Dunia 2014 (Playoff)

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel